Κόσμος

22 Απριλίου 2022 10:44 Τελευταία ενημέρωση : 22 Απριλίου 2022 14:44

Μαριούπολη: Τσετσένοι πανηγυρίζουν την... άλωση της πόλης (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Φανατικοί ισλαμιστές, πάνοπλοι, γιορτάζουν την καταστροφή και τους θανάτους που προκάλεσαν στην περιοχή.

Μαριούπολη: Τσετσένοι πανηγυρίζουν την... άλωση της πόλης (βίντεο)
-

Ενώ οι μάχες στην Μαριούπολη συνεχίζονται ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους, δημοσιογράφοι αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που έχει "ανεβάσει" στην ρωσική πλατφόρμα Telegram, ο αρχηγός των Τσετσένων, Ραμζάν Καντίροφ.

Στο βίντεο, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και του πλανήτη, προκαλώντας αίσθηση και ποικίλα συναισθήματα, εχοιυν καταγραφεί Τσετσένοι, μαχητές του Ισλάμ, εξοπλισμένοι σαν "αστακοί", χαρούμενοι και κρατώντας σημαίες να πανηγυρίζουν για την άλωση της Μαριούπολης, ποζάροντας μάλιστα μπροστά απο φλεγόμενο κτήριο της πόλης, φωνάζοντας «Αλαχού Ακμπάρ».

«Σύμφωνα με τις ιαχές Allahu Akbar, η πόλη που κάποτε ιδρύθηκε από Έλληνες που διέφυγαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία «απελευθερώθηκε» από τους κατοίκους της από τις Τσετσένους πολιτοφυλακές του Πούτιν. Τι ανατροπή της ιστορίας...», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, επικεφαλής ανταποκριτής εξωτερικών υποθέσεων, Γιαροσλάβ Τροφίμοφ.

Ομαδικός τάφος με χιλιάδες σορούς

Τρεις έως εννέα χιλιάδες άμαχοι ενδέχεται να έχουν θαφτεί σε έναν ομαδικό τάφο κοντά στη Μαριούπολη, σύμφωνα με εκτίμηση της τοπικής δημοτικής αρχής. 

«Στο χωριό Μανχούς, οι εισβολείς μπορεί να έχουν θάψει από 3.000 έως 9.000 κατοίκους της Μαριούπολης. Σε αυτό συνηγορεί η σύγκριση με δορυφορικές φωτογραφίες ενός ομαδικού τάφου στην Μπούτσα, όπου βρέθηκαν 70 σοροί. Σε φωτογραφίες της 9ης Απριλίου από την (αμερικανική ιδιωτική εταιρεία) Maxar, ο χώρος της ομαδικής ταφής στο Μανχούς είναι 20 φορές μεγαλύτερος.

Μαριούπολη - ομαδικός τάφος

Οι κατακτητές έσκαβαν διαρκώς και έθαβαν πτώματα τις επόμενες ημέρες.

Οι πηγές μας αναφέρουν ότι σε τέτοιους τάφους οι σοροί κείτονται σε διαφορετικά επίπεδα (στρώματα)», αναφέρει το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στο Telegram. 

Ουκρανία - Ζελένσκι: ο Πούτιν αρνήθηκε εκεχειρία το Πάσχα

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία απέρριψε την πρόταση για εκεχειρία κατά τη διάρκεια του Πάσχα των Ορθοδόξων. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε, πάντως, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι εξακολουθεί να τρέφει ελπίδες για ειρήνευση. 


Ειδήσεις σήμερα:

Ρούλα Πισπιρίγκου - Κατερινόπουλος για Δασκαλάκη: “Το τεστ DNA θα δείξει τα κίνητρα”

Επίδομα βενζίνης... βάσει ΑΦΜ - Πώς θα γίνει η καταβολή του

Περιστέρι - Εξαφάνιση 15χρονης: Τρεις συλλήψεις μετά την έρευνα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ