Κόσμος

21 Μαΐου 2022 12:36 Τελευταία ενημέρωση : 21 Μαΐου 2022 20:24

Ερντογάν για Ελλάδα: Πρέπει να αναθεωρήσουμε την εταιρική σχέση μας

Διάβασέ μου το...

"Βράζει" ο Τούρκος Πρόεδρος μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ερντογάν για Ελλάδα: Πρέπει να αναθεωρήσουμε την εταιρική σχέση μας
-


Πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στρατηγική μας συνεργασία με την Ελλάδα, έπειτα από τις δηλώσεις Μητσοτάκη στην Αμερική, φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την Γενί Σαφάκ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Άννα Ανδρέου, ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να είπε ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματός του της οποίας προήδρευσε προ δύο ημερών: «Θα μπορούσαμε να είχαμε συνομιλίες στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα, αλλά πρέπει αυτό να το επαναξιολογήσουμε μετά τις τελευταίες του δηλώσεις. Ο Μητσοτάκης είχε πει “Ας μην εμπλέκουμε τρίτους”, αλλά πήγε και μίλησε στην Αμερική. Πρέπει να αναθεωρήσουμε το ζήτημα της στρατηγικής συνεργασίας και εταιρικής μας σχέσης».

Η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ υποστηρίζει ότι μετά την συνάντηση Μαρτίου μεταξύ Ερντογάν – Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη η οποία άφησε πίσω της ένα θετικό κλίμα, τα ελληνικά αεροσκάφη άρχισαν να παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο ο Μητσοτάκης δήλωσε πως δεν θα δεχτούν ποτέ “λύση δύο κρατών στην Κύπρο” και έθεσε στο Αμερικανικό Κογκρέσο θέμα μη πώλησης όπλων στην Τουρκία. Η Γενί Σαφάκ σχολιάζει ότι , έτσι τερμάτισε την ανοιξιάτικη διάθεση στις διμερείς σχέσεις.


Τηλεφωνικές επαφές με Ρούττε και Τζόνσον 

Όπως μεταδίδεται ο Τούρκος Πρόεδρος μίλησε χθες το βράδυ με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούττε και τον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπόρις Τζόνσον, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι οι σχέσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας με άτομα και με τις εν λόγω οργανώσεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/YPG αποτελούν το κύριο πρόβλημα.

Δήλωσε ότι θέλουν να διασφαλίσουν ότι η Φινλανδία και η Σουηδία θα υποστηρίξουν τις αξίες του ΝΑΤΟ και ότι οι νόμιμες ανησυχίες της Τουρκίας θα αντιμετωπιστούν. Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η αντίδραση της τουρκικής κοινής γνώμης ενάντια στο αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Συντάξεις Ιουνίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής ανά ταμείο

Τροχαίο: Νεκρός οδηγός μηχανής που έχασε τον έλεγχο

Πατέρας Καρολάιν: Ο Αναγνωστόπουλος άρπαζε τα χρήματά της - Δεν θα δει ποτέ τη Λυδία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ