Κόσμος

24 Μαΐου 2022 23:44 Τελευταία ενημέρωση : 25 Μαΐου 2022 00:23

Κιλιτσντάρογλου: Ο Ερντογάν σχεδιάζει “απόδραση” στο εξωτερικό!

Διάβασέ μου το...

Το «πλάνο» Ερντογάν για τη διαφυγή του αποκάλυψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας.

Κιλιτσντάρογλου: Ο Ερντογάν σχεδιάζει “απόδραση” στο εξωτερικό!
-

Στις ΗΠΑ προσπαθούν να αποδράσουν ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και η οικογένειά του, υποστήριξε ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στις 22.00 το βράδυ της Τρίτης, λέγοντας ότι 1 δισεκατομμύριο τουρκικές λίρες μεταφέρθηκαν σε ένα παράλληλο ίδρυμα στις ΗΠΑ, μέσω των ιδρυμάτων TUGVA και Ensar.

«Έχουμε τα έγγραφα. Έχουμε όλες τις ροές χρημάτων. Ιδρύουν ένα ίδρυμα στην Αμερική. Γιατί Αμερική; Θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα Πενσιλβάνια για τον εαυτό τους», είπε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσέθεσε ότι «η πραγματική διαχείριση του ιδρύματος ανήκει σε μέλη της οικογένειας Ερντογάν. Δεν θα αναφέρω ονόματα τώρα. Ίσως πουν».

Πάντως, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, σύμφωνα με την αντιπολιτευτική εφημερίδα Τζουμχουριέτ, ο εκπρόσωπος του CHP στις ΗΠΑ, Γιουρτέρ Οζτζάν ανακοίνωσε πως το Ίδρυμα Turken, στο οποίο στέλνονται τα χρήματα, άνοιξε στις ΗΠΑ το 2014, ως κοινή οργάνωση της ENSAR και της TURGEV. 

Το ιδρυτικό έγγραφο του ιδρύματος στη χώρα υπογράφει ο πρόεδρος του AKP και γιος του Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, Μπιλάλ Ερντογάν. Η κόρη του Ερντογάν, Εσρά Αλμπαϊράκ, είναι μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος.

Αντιδράσεις κυβερνητικών στελεχών

Μετά από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ, ανέφερε ότι ο ηγέτης του CHP απείλησε τον Ταγίπ Ερντογάν και ότι το κόμμα του Ερντογάν θα αναλάβει νομικές πρωτοβουλίες. 

Ο Αντιπρόεδρος του ΑΚΡ, Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε ότι «με αυτό το ύφος μολύνει την τουρκική πολιτική, αυτή η γλώσσα είναι δηλητηριώδης. Η ρητορική του είναι εντελώς FETO. Ο Κιλιτσντάρογλου ανέβασε την κλίμακα της συκοφαντίας. Επιτίθεται συνεχώς, χρησιμοποιώντας συνεχώς τη γλώσσα της ασυδοσίας». 

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν είπε, «Έχουμε συναντήσει πολλές φορές αυτή τη γλώσσα απειλής. Ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει δώσει πολλούς αγώνες ενάντια στον τρόμο του ψεύδους. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί νομικά. Ο Πρόεδρος Ερντογάν θα πολεμήσει νομικά».

Ειδήσεις σήμερα: 

Πετρούπολη: Βίντεο - ντοκουμέντο από ληστεία σε καφετέρια

ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής: Το νέο λογότυπο του κόμματος (εικόνες)

Μηχάνημα έργου έπεσε σε γκρεμό 150 μέτρων - Νεκρός ο χειριστής του (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ