Κόσμος

03 Αυγούστου 2022 07:04

Φονική πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Διάβασέ μου το...

Η φωτιά, που βαπτίστηκε «McKinney», παραμένει ανεξέλεγκτη από την Τρίτη κι εκτείνεται σε 227.000 στρέμματα.

Φονική πυρκαγιά στην Καλιφόρνια
-

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη μεγαλύτερη πυρκαγιά της χρονιάς στην πολιτεία Καλιφόρνια, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη οι τοπικές αρχές, προειδοποιώντας πως ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί κι άλλο.

Η φωτιά, που βαπτίστηκε «McKinney», μαίνεται από την Παρασκευή και παρέμενε ανεξέλεγκτη χθες Τρίτη. Εκτείνεται σε 227.000 στρέμματα και απειλεί αυτή τη στιγμή τη μικρή πόλη Αϊρίκα.

«Έχουμε τέσσερις επιβεβαιωμένους θανάτους και ο αριθμός αυτός μπορεί να αλλάξει», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη της κομητείας Σίσκγιου, στην οποία έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το πρωί της Κυριακής βρέθηκαν τα πτώματα δύο ανθρώπων μέσα σε απανθρακωμένο αυτοκίνητο. Τη Δευτέρα, βρέθηκαν δύο πτώματα σε κατοικίες, ανέφερε το γραφείο του σερίφη μέσω Twitter.

AP - Καλιφόρνια - πυρκαγιά

Τουλάχιστον 3.000 κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην κοινότητα Κλάμαθ Ρίβερ, κοντά στα σύνορα με την πολιτεία Όρεγκον.

 «Ο σκοπός μας είναι (...) να επικοινωνούμε αποτελεσματικά με τον κόσμο και του ζητάμε να συμμορφώνεται προς τις εντολές εκκένωσης», τόνισε η εκπρόσωπος. «Η προτεραιότητά μας είναι να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες».

AP - Καλιφόρνια - πυρκαγιά

AP - Καλιφόρνια - πυρκαγιά

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα κοντά στα σύνορα με Πολωνία

Καιρός: Ηλιοφάνεια και ζέστη την Τετάρτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ