Κόσμος

09 Δεκεμβρίου 2022 16:11

Μόσχα: Φονική φωτιά σε εμπορικό κέντρο (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από το φλεγόμενο εμπορικό κέντρο, σε προάστιο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Μόσχα: Φονική φωτιά σε εμπορικό κέντρο (βίντεο)
-

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή σε εμπορικό κέντρο σε προάστιο της Μόσχας, με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ρωσίας αρχικά να κάνουν λόγο για «εγκληματική» ενέργεια.

«Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με μια πυρκαγιά σε επιφάνεια 7.000 τετραγωνικών μέτρων στην περιφέρεια της Μόσχας», ανακοίνωσε στο Telegram το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, ενώ στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένας νεκρός.

«Επιβεβαιώνουμε τον θάνατο ενός ανθρώπου», έγραψε στο Telegram.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο εμπορικό κέντρο Mega Khimki, στο προάστιο Χίμκι, βόρεια της ρωσικής πρωτεύουσας, σε απόσταση επτά χιλιομέτρων από το διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο.

«Εξαιτίας της κατάρρευσης της στέγης, η πυρκαγιά εξαπλώθηκε στιγμιαία σε μια τεράστια έκταση», διευκρίνισε το υπουργείο στο Instagram, προσθέτοντας ότι το έργο των πυροσβεστών είναι δύσκολο.

Οι ρωσικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων υποπτεύονταν αρχικά ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε «εγκληματική» ενέργεια.

«Εξετάζονται σκόπιμες ενέργειες, όπως εμπρησμός», ανέφερε το πρακτορείο Interfax. Από την πλευρά του το πρακτορείο Sputnik διευκρίνισε ότι η εγκληματική ενέργεια είναι μία «από τις βασικές εξηγήσεις» για την πυρκαγιά.

Ωστόσο λίγο αργότερα τα κρατικά πρακτορεία μετέδωσαν ότι η πυρκαγιά μοιάζει να προκλήθηκε από παραβίαση των κανόνων ασφαλείας στη διάρκεια εργασιών συντήρησης που γίνονταν στο κτίριο.

AP - Φωτιά - εμπορικό κέντρο - Ρωσία

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια μεγάλη πυρκαγιά και ανθρώπους να τρέχουν για να βγουν από ένα φλεγόμενο κτίριο προς τον χώρο στάθμευσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Καλαμάτα: θρίλερ με δύο νεκρούς σε νταμάρι (εικόνες)

16χρονος: Ο αστυνομικός σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά την απολογία του

“Κιβωτός” - 19χρονος στο “Πρωινό”: Είχα σαν Θεό αυτόν που ασέλγησε πάνω μου (βίντεο) 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ