Κόσμος

22 Μαρτίου 2023 11:31 Τελευταία ενημέρωση : 22 Μαρτίου 2023 20:19

Ελληνοτουρκικά: Ο Φραγκογιάννης στην Άγκυρα

Διάβασέ μου το...

Συνάντηση εργασίας με τον Τούρκο ομόλογό του θα έχει ο Κώστας Φραγκογιάννης. Ποια θέματα είναι στην ατζέντα.

Ελληνοτουρκικά: Ο Φραγκογιάννης στην Άγκυρα
-


Στην Άγκυρα θα βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, όπου θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Τούρκο ομόλογό του, Μπουράκ Ακσαπάρ, για την προώθηση του διαλόγου με την Τουρκία στα θέματα της θετικής ατζέντας στον οικονομικό και εμπορικό τομέα.

Πρόκειται για την τέταρτη συνάντηση των δύο υφυπουργών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της θετικής ατζέντας, η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον Απρίλιο του 2021 και εγκαινιάστηκε με την πρώτη συνάντηση των δύο υφυπουργών στην Καβάλα, στις 28-29 Μαΐου του ίδιου έτους. Η δεύτερη συνάντηση του κ. Φραγκογιάννη με τον τότε Τούρκο ομόλογό του, Σεντάτ Ονάλ, έλαβε χώρα στην Αττάλεια, στις 16 Ιουνίου 2021 και η τρίτη στην Αθήνα, στις 21 Φεβρουαρίου 2022.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί στις 25 θεματικές της θετικής ατζέντας και θα προσδιοριστούν τα επόμενα βήματα.

Ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ: Και νέους τομείς συνεργασίας συζητούν Φραγκογιάννης – Ακτσαπάρ

Και νέους τομείς συνεργασίας συζητούν σήμερα Έλληνας ΥΦΕΞ Κώστας Φραγκογιάννης με τον Τούρκο αναπληρωτή Υπουργό Μπουράκ Ακτσαπάρ ανακοίνωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, «στο πλαίσιο του διαλόγου για τη θετική ατζέντα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στους τομείς της οικονομίας και του εμπορίου, ο αναπληρωτής υπουργός Πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Έλληνα Υφυπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη στις 22 Μαρτίου 2023 στην Άγκυρα», σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωσνταντινούπολη, Άννα Ανδρέου.

«Η εν λόγω συνάντηση θα είναι η τέταρτη συνάντηση της πρωτοβουλίας Θετικής Ατζέντας, που συμφωνήθηκε από τον υπουργό Τσαβούσογλου και τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στη συνάντησή τους στην Άγκυρα τον Απρίλιο του 2021» ,αναφέρεται στην ανακοίνωση. Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ «στη συνάντηση, προβλέπεται να επανεξεταστεί η πρόοδος του Κοινού Σχεδίου Δράσης για την ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου, της οικονομίας, της ενέργειας, των μεταφορών, της εκπαίδευσης, της υγείας, του περιβάλλοντος και των ανθρώπινων σχέσεων και να συζητηθούν νέοι τομείς συνεργασίας που μπορούν να συμπεριληφθούν στη διαδικασία».

Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση μαστροπείας 14χρονης - Δημογλίδου: Κοινωνική λειτουργός οδήγησε στην σύλληψη των δραστών

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζουν οι αστυνομικοί που έσωσαν τα παιδιά από το αυτοκίνητο με τις φιάλες υγραερίου (βίντεο)

“The 2Night Show” - Μανωλάκου: Οι “Παγιδευμένοι”, το διαζύγιο, η νόσος και η μητρότητα (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ