Κόσμος

23 Μαρτίου 2023 14:17

TF-X: Η Τουρκία παρουσίασε το νέο της μαχητικό αεροσκάφος (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ο πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας μοιράστηκε τις πρώτες εικόνες του εθνικού μαχητικού της Τουρκίας. Τι δήλωσε στρατιωτικός αναλυτής.

TF-X: Η Τουρκία παρουσίασε το νέο της μαχητικό αεροσκάφος (βίντεο)
-


Ο πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, μοιράστηκε τις πρώτες εικόνες του εθνικού μαχητικού της Τουρκίας, το «TF-X», το οποίο βγήκε από το υπόστεγο.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, το γεγονός παρακολούθησε ζωντανά κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του σε NTV και STAR ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Το έθνος μας περιμένει με ενθουσιασμό, ο κόσμος περιμένει με περιέργεια, ο πρόεδρός μας κ. @RTErdogan παρακολούθησε ζωντανά για πρώτη φορά, τις πρώτες εικόνες του εθνικού μας μαχητικού αεροσκάφους! Χάρη στο μόχθο των μηχανικών μας, αυτή η τιμή ανήκει σε όλους μας. Καλορίζικο!», έγραψε στο twitter o Ισμαήλ Ντεμίρ.

Ο στρατιωτικός αναλυτής, Μετέ Γιαράρ, σε δηλώσεις του στο CNN Turk ανέφερε ότι πρόκειται για «ένα αεροσκάφος μεταξύ του F-22 και του F-35. Αυτό το αεροσκάφος είναι ανώτερο του F-35. Κατασκευάζουμε αεροσκάφη 5ης γενιάς για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Είναι πραγματικά τόσο δύσκολο. Λένε ότι δεν μπορείς να το βγάλεις πριν το 2028, αλλά θα πετάξει το 2023».


Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση μαστροπείας 14χρονης - Δημογλίδου: Έρευνα για το πόσοι και ποιοι έχουν συναντήσει την ανήλικη

Προπονητής Ταε Κβον Ντο - Βιασμοί ανηλίκων: Η ύποπτη συμπεριφορά και τα στοιχεία που σοκάρουν

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Βανδαλισμοί σε γλυπτά και τοίχους (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ