Άγιο Όρος

20 Ιανουαρίου 2022 12:07 Τελευταία ενημέρωση : 20 Ιανουαρίου 2022 20:04

Κορονοϊός - Άγιο Όρος: “Εμφύλιος” και δεκάδες νεκροί μοναχοί

Διάβασέ μου το...

Συνεχίζεται εμφυλιακό κλίμα μεταξύ των ιερωμένων. Οι αντιμαχόμενοι και η εκατόμβη νεκρών.

Κορονοϊός - Άγιο Όρος: “Εμφύλιος” και δεκάδες νεκροί μοναχοί
-

Η πανδημία συνεχίζει να «χτυπά» το Άγιον Όρος με τα κρούσματα να εξαπλώνονται μεταξύ των μοναχών που έχουν «μπει» σε έναν ιδιότυπο «εμφύλιο» μεταξύ  εκείνων που συντάσσονται με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και των αντιεμβολιαστών.

Την ίδια ώρα κι ενώ η κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ακόμα τρεις θάνατοι μοναχών σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με τον ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου,  που μίλησε στην εφημερίδα «Τα Νέα» συνολικά 40 μοναχοί πέθαναν από κορονοϊό έως τώρα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από τους 1.800 διαμένοντες στον Άγιον Όρος, έχουν νοσήσει περίπου 1000, 500 εκ των οποίων είναι εμβολιασμένοι. Στο Κέντρο Υγεία του Άθω χορηγήθηκαν 150 τρίτες δόσεις αυτήν την εβδομάδα. Περίπου 400, Ρώσοι, Σέρβοι, Ρουμάνοι και Βούλγαροι είναι που ανήκουν στο «σκληρό» πυρήνα των αντιεμβολιαστών.

Ο Βαρθολομαίος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους ιερωμένους που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για την πανδημία, αλλά και για την πρόσφατη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, παραδέχεται ότι το πρόβλημα επιμένει τόσο εντός όσο και εκτός του Περιβολιού της Παναγίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Ομαδικός βιασμός Γεωργίας – Κατάθεση 27χρονου: όλα έγιναν με απόλυτη συναίνεση

“Το Πρωινό” - 38χρονη για πλαστικό χειρουργό: μου είπε “πάρε 10000 ευρώ και φύγε” (βίντεο)

Νέα φορολοταρία: πότε κληρώνει, πόσα πληρώνει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO