X

Αιματηρά επεισόδια μετά από αγώνα στη Δυτική Σαχάρα

Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή έπειτα από έναν αγώνα ποδοσφαίρου στην Ντάχλα, κεντρική πόλη της Δυτικής Σαχάρας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο MAP. Μετά τον αγώνα ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των αντίπαλων ομάδων με αποτέλεσμα «επτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ανάμεσά τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ περίπου 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν», σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ant1news

Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή έπειτα από έναν αγώνα ποδοσφαίρου στην Ντάχλα, κεντρική πόλη της Δυτικής Σαχάρας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο MAP.

Μετά τον αγώνα ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των αντίπαλων ομάδων με αποτέλεσμα «επτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ανάμεσά τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ περίπου 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν», σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα επεισόδια ξέσπασαν όταν «μία ομάδα οπαδών επιτέθηκε σε έναν Σαχράουι» και ότι η κατάσταση «χειροτέρεψε γρήγορα». Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα, πρόσθεσε ο ίδιος μάρτυρας. Οκτώ οχήματα και αρκετά καταστήματα πυρπολήθηκαν στη διάρκεια των επεισοδίων.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Μαρόκου, Τάιμπ Σερκάουι μετέβη τη Δευτέρα στη Ντάχλα και διέταξε να διεξαχθεί έρευνα για να βρεθούν οι δράστες των επεισοδίων.

«Αμέσως μετά τον αγώνα και τη στιγμή που οι θεατές έβγαιναν από το στάδιο νεαροί άρχισαν να πετούν πέτρες», σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους, οι οποίοι πρόσθεσαν ότι κάποιοι οπαδοί επιτέθηκαν εναντίον των περαστικών με ξύλα και μαχαίρια.

Ένας δημοσιογράφος που ζει στην περιοχή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα επεισόδια «κατέληξαν σε συγκρούσεις στους δρόμους μεταξύ των οπαδών στους οποίους προστέθηκαν και ακτιβιστές Σαχράουι», πολίτες της Δυτικής Σαχάρας που ζητούν την ανεξαρτησία της από το Μαρόκο. 

Η Δυτική Σαχάρα, πρώην ισπανική αποικία, προσαρτήθηκε το 1975 από το Μαρόκο.