X

Ανθρωποκτονία από πρόθεση το εργατικό δυστύχημα στο Ντέρμπαν;

Έρευνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση διατάχθηκε, στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, μετά τη θανατηφόρα κατάρρευση της στέγης υπό ανέγερση εμπορικού κέντρου.

Ant1news


"Διεξάγεται έρευνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Δεν έχει γίνει καμία σύλληψη για την κατάρρευση της στέγης", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, για το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Τρίτη στο Τονγκάατ, 40 χλμ βορείως του Ντέρμπαν.

Η στέγη του υπο ανέγερση εμπορικού κέντρου κατέρρευσε τη στιγμή που οι εργάτες ετοιμάζονταν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή στα ερείπια του εργοταξίου τη λειτουργία του οποίου είχε προσπαθήσει να σταματήσει ο δήμος για λόγους ασφαλείας.

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων διεκόπησαν την Τετάρτη καθώς δεν υπάρχει κανένα σημείο ζωής κάτω από τα ερείπια, σύμφωνα με τους συντονιστες της επιχείρησης διάσωσης.

Ωστόσο υπαρχουν πληροφορίες για 30-50 παγιδευμένους εργάτες. "Φαίνεται ότι οι εργάτες είναι στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί μη εγγεγραμμένοι στο υπουργείο Εργασίας. Αυτό καθιστά πιο δύσκολο τον ακριβή προσδιορισμό του αριθμού των θυμάτων", κατήγγειλε το εθνικό εργατικό συνδικάτο NUM και ζήτησε "τη σύλληψη των υπευθύνων της επιχείρησης εάν αποδειχτεί ότι αγνόησαν δικαστικές εντολές".