X

Τυνησία: Νεκρός ο Νο1 ύποπτος για τη δολοφονία του Μπελάιντ

Ανάμεσα στους επτά ισλαμιστές που σκοτώθηκαν σε επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας ήταν ο «Νούμερο 1» ύποπτους για τη δολοφονία του Τσόκρι Μπελάιντ.

Ant1news



Ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του ηγέτη της τυνησιακής αντιπολίτευσης σκοτώθηκε στη διάρκεια μιας επιχείρησης των αρχών εναντίον ενόπλων τρομοκρατών, ανέφερε σχετικά την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών της Τυνησίας, Λότφι Μπεν Τζέντου.

Περίπου ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Τσόκρι Μπελάιντ η αστυνομία "κατάφερε να σκοτώσει επτά πάνοπλους τρομοκράτες. Από τις αναλύσεις εξακριβώθηκε η ταυτότητα ορισμένων από αυτούς (...) Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο Κάμελ Γκαντγκάντι", πρόσθεσε ο Τζέντου σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τις τυνησιακές αρχές, ο Γκαντγκάντι ήταν ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του ηγέτη της αντιπολίτευσης. "Αυτό ήταν το καλύτερο δώρο που μπορούσαμε να κάνουμε στους Τυνήσιους", υπογράμμισε ο υπουργός.

Οι δυνάμεις ασφαλείας πολιορκούσαν από το απόγευμα της Δευτέρας ένα σπίτι στη συνοικία Ράουεντ της Τύνιδας και στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τους ενόπλους που βρίσκονταν μέσα σε αυτό, σκοτώθηκαν επτά ισλαμιστές και ένας αστυνομικός.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Μοχάμεντ Άλι Αρούι έδειξε στους δημοσιογράφους και φωτογραφίες από το εσωτερικό του σπιτιού. "Ιδού ο τρομοκράτης Κάμελ Γκαντγκάντι. Είναι ζωσμένος με εκρηκτικά", τόνισε ο Άλι Αρούι. Όπως είπε, στο σπίτι υπήρχαν πολλά όπλα και εκρηκτικές ύλες και πιθανότατα η ομάδα αυτή των ενόπλων ετοιμαζόταν για κάποια επίθεση.

Η δολοφονία του 48χρονου Τσόκρι Μπελάιντ, στις 6 Φεβρουαρίου 2013, ενός δικηγόρου και πολιτικού μαρξιστικών τάσεων ο οποίος ασκούσε δριμεία κριτική στους ισλαμιστές του κυβερνώντος κόμματος Ενάχντα, είχε συγκλονίσει την Τυνησία και προκάλεσε βαθιά πολιτική κρίση στη χώρα.