X

Νέες αιματηρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο

Με αίμα βάφτηκαν οι συγκρούσεις των ισλαμιστών με τις δυνάμεις ασφαλείας στην Αίγυπτο.

Ant1news


Όπως κάθε Παρασκευή από το καλοκαίρι και μετά, οι υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι διαδήλωσαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ένωσης ισλαμιστικών οργανώσεων και συγκρούστηκαν με την αστυνομία σε πολλές επαρχίες της Αιγύπτου.

Ένα παιδί 12 ετών σκοτώθηκε από σφαίρες στη Μίνια, νοτίως του Καΐρου. Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στη Δαμιέττη, στα βόρεια, σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του Μόρσι και κατοίκων της περιοχής.

Σε πολλές συνοικίες του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας οι αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος χρησιμοποιώντας δακρυγόνα.

Μετά την ανατροπή του Μόρσι από τον στρατό, τον περασμένο Ιούλιο, περισσότεροι από 1.400 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί και χιλιάδες ισλαμιστές, κυρίως μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων, έχουν συλληφθεί.

Η Αδελφότητα χαρακτηρίστηκε "τρομοκρατική οργάνωση", τον Δεκέμβριο. Τα χιλιάδες μέλη της κινδυνεύουν με φυλάκιση 5 ετών εάν συμμετέχουν σε διαδηλώσεις ή αν βρεθούν στην κατοχή τους έγγραφα ή ηχητικά ντοκουμέντα της οργάνωσης. Οι ηγέτες της Αδελφότητας βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμη και με τη θανατική ποινή.