X

Καμικάζι αυτοκτονίας ανατίναξε το λεωφορείο στο Σινά

Σε καμικάζι αυτοκτονίας αποδίδουν οι αιγυπτιακές αρχές τη βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο με Νοτιοκορεάτες τουρίστες, την Κυριακή.

Ant1news


Ο βομβιστής επιβιβάστηκε στο τουριστικό λεωφορείο αμέσως μετά τον ξεναγό που είχε ολοκληρώσει τις τυπικές διαδικασίες στην αιγυπτιακή πλευρά του μεθοριακού περάσματος Τάμπα-Εϊλάτ, στα σύνορα με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας επέτρεψαν στις αρχές να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η επίθεση, εξαιτίας της οποίας σκοτώθηκαν 3 Νοτιοκορεάτες τουρίστες και ο Αιγύπτιος οδηγός, ήταν έργο βομβιστή-καμικάζι.Την επίθεση αυτοκτονίας επιβεβαίωσε και ο πρεσβευτής της Νοτίου Κορέας στο Κάιρο, Κιμ Γιουνγκ Σο, μέσω του δικτύου MBN TV της Σεούλ.

Η βομβιστική επίθεση ήταν η πρώτη που προκάλεσε τον θάνατο τουριστών στην Χερσόνησο του Σινά από το 2006, και η πρώτη με στόχο ξένους πολίτες στην Αίγυπτο από το 2009.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Εάν, όμως, είναι ενέργεια τζιχαντιστών, ανοίγει νέο κεφάλαιο στη βία που συνταράσσει την χώρα καθώς οι ένοπλες ομάδες έβαζαν στο στόχαστρο μόνον τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμαντ Μόρσι την 3η Ιουλίου 2013.