X

Ακριβές αντίγραφο του τάφου του Τουταγχαμών

Κατασκευάσθηκε με τεχνολογία 3D, αφότου ο πραγματικός τάφος έκλεισε για το κοινό προκειμένου να προστατευθούν οι τοιχογραφίες.

Ant1news

Άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το αντίγραφο του τάφου του Τουταγχαμών στο Λούξορ, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών που είχε αναλάβει ομάδα ευρωπαίων και αιγυπτίων αρχαιολόγων.

Καθώς οι τοιχογραφίες του πραγματικού τάφου του Φαραώ κινδύνευαν από την έκθεση στο κοινό, οι αρχές πήραν την απόφαση να τον κλείσουν και να δημιουργήσουν ένα πιστό αντίγραφο με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Ο τάφος του Τουταγχαμών ανακαλύφθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1922 από τον βρετανό αρχαιολόγο Χάουαρντ Κάρτερ και η σαρκοφάγος ανοίχτηκε περίπου τρεις μήνες αργότερα. Ήταν ο πρώτος βασιλικός τάφος που βρέθηκε ασύλητος, γεγονός που αποδίδεται από πολλούς στο θρύλο της κατάρας που τον συνόδευε.

Οι θησαυροί του φιλοξενούνται στο Μουσείο του Καΐρου, όπου έχουν την ευκαιρία να τους θαυμάσουν από κοντά εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο

Το αντίγραφο του τάφου βρίσκεται κοντά στο σπίτι όπου διέμενε ο βρετανός αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ κατά τη διάρκεια των ανασκαφών στην περίφημη Κοιλάδα των Βασιλέων.