X

Εκρήξεις σε δύο λεωφορεία στο Ναϊρόμπι

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο στο Ναϊρόμπι και έπληξαν ισάριθμα λεωφορεία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν 62.

Ant1news

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, από τις εκρήξεις που έπληξαν τα δύο λεωφορεία σε έναν πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο στην πρωτεύουσα της Κένυας έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, ενώ άλλοι 62 τραυματίστηκαν. Οι αρχές ανέφεραν ότι ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, δεδομένου ότι πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

«Μέχρι στιγμής τρεις άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι νεκροί, ο ένας σκοτώθηκε επί τόπου και δύο απεβίωσαν στο νοσοκομείο. Ο οριστικός απολογισμός θα είναι γνωστός αργότερα απόψε ή αύριο, μόλις τον επαληθεύσουμε με όλα τα νοσοκομεία», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Ναϊρόμπι, Μόουζες Ομπάτι, στο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κέντρου Αντιμετώπισης Καταστροφών της Κένυας που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, τουλάχιστον οι 20 από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακόμη, πάντως, δεν έχουν διευκρινιστεί τα αιτία των εκρήξεων στον αυτοκινητόδρομο Τίκα, περίπου 8 χλμ. βορειοανατολικά του κέντρου του Ναϊρόμπι. Σύμφωνα με ορισμένα ΜΜΕ της Κένυας, επρόκειτο για βόμβες που είχαν τοποθετηθεί μέσα στα λεωφορεία, ενώ άλλες, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο περί ρίψης ισχυρών χειροβομβίδων εναντίον των λεωφορείων.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι αντίκρισε μια τεράστια τρύπα στο ένα από τα λεωφορεία, με το ταμπλό του οδηγού να είναι γεμάτο αίματα, ενώ τηλεοπτικά δίκτυα της Κένυας μετέδωσαν εικόνες από το δεύτερο λεωφορείο, το οποίο επίσης είχε υποστεί επίσης μεγάλες ζημιές.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν μία ημέρα μετά την επίθεση σε έναν σταθμό λεωφορείων στη Μομπάσα, όπου τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν άγνωστοι πέταξαν μια χειροβομβίδα σε έναν σταθμό λεωφορείων στη Μομπάσα. Μια ακόμη έκρηξη βόμβας, χωρίς θύματα, σημειώθηκε επίσης σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο σε μια ακτή της παραθαλάσσιας πόλης αυτής.