X

Μακελειό στο Ναϊρόμπι

Εκρήξεις αυτοσχέδιων βομβών στην πρωτεύουσα της Κένυας.

Ant1news


Τουλάχιστον 10 νεκροί και 70 τραυματίες είναι ο απολογισμός των εκρήξεων δύο αυτοσχέδιων βομβών σε αγορά, κοντά στο κέντρο του Ναϊρόμπι, και σε ένα μικρό λεωφορείο.  Κάποιοι από τους τραυματίες «αιμορραγούν ακατάσχετα» όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου Κενυάτα, Σάιμον Ιτάε.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην είσοδο της πολυσύχναστης αγοράς Τζικόμπα, που βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κέντρο του Ναϊρόμπι και στη οποία πωλούνται κυρίως ρούχα από δεύτερο χέρι.

«Η πρώτη (έκρηξη) σημειώθηκε σε ένα "ματάτου" (μικρό λεωφορείο) 14 θέσεων, η δεύτερη στην αγορά της Τζικόμπα», ανέφερε το Κέντρο Διαχείρισης Εθνικών Καταστροφών (NDOC). Ο διοικητής της αστυνομίας του Ναϊρόμπι, Μπένσον Κιμπούε ανακοίνωσε πως οι εκρήξεις οφείλονται σε «δύο αυτοσχέδιες βόμβες που πυροδοτήθηκαν ταυτόχρονα», και πρόσθεσε ότι έχει συλληφθεί ένας ύποπτος.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, μία από τις δύο πλευρές του "ματάτου" έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από την έκρηξη ενώ τα παράθυρα της αριστερής πλευράς έχουν σπάσει.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Στο παρελθόν, πάντως, παρόμοιες επιθέσεις έχει κάνει  η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ.