X

Μακελειό σε πολυσύχναστη αγορά στη Νιγηρία

Πάνω απο 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την Τρίτη σε πολυσύχναστη αγορά στη Νιγηρία.

Ant1news



Από τις δύο επιθέσεις με παγιδεύμενα οχήματα που συγκλόνισαν μια κεντρική αγορά στην πόλη Τζος, στην κεντρική Νιγηρία, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 118 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε σε νέο απολογισμό το βράδυ της Τετάρτης η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων (NEMA).

«Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 118», ανέφερε ο συντονιστής της Υπηρεσίας, Μοχάμεντ Αμπντουλσαλάμ. Σύμφωνα με τον ίδιο ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί καθώς εκφράζονται φόβοι ότι «υπάρχουν και άλλα πτώματα κάτω από τα συντρίμμια». Από τις εκρήξεις τραυματίστηκαν επίσης δεκάδες άνθρωποι.

«Η πρώτη έκρηξη οφείλεται σε ένα παγιδευμένο φορτηγό, η δεύτερη σε ένα παγιδευμένο μικρό λεωφορείο», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο το μέλος μιας ειδικής στρατιωτικής ομάδας της πολιτείας Πλατό, ο Κίνγκσλεϊ Έγκμπο.



Οι νέες πολύνεκρες επιθέσεις σημειώθηκαν ένα μήνα μετά το θάνατο τουλάχιστον 100 άνθρωποι στην Αμπούτζα (300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τζος), από δύο επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα, την ευθύνη για τις οποίες είχε αναλάβει η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, που εξακολουθεί να κρατά αιχμάλωτες εκατοντάδες μαθήτριες στη Νιγηρία.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Νιγηρίας υπέβαλε επίσημο αίτημα στην αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να εντάξει στη «μαύρη λίστα» την ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, μετά την απαγωγή εκατοντάδων μαθητριών, όπως ανέφερε ένας διπλωμάτης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.