X

Όλα τα σενάρια για τη νέα αεροπορική τραγωδία

Τα σενάρια και σε αυτή την περίπτωση σχετικά με τα αίτια της συντριβή του αεροσκάφους στο Μάλι δίνουν και παίρνουν.

Ant1news

Ακόμα μια αεροπορική τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά την όπως φαίνεται, συντριβή του αεροσκάφους της Air Algerie στο Μάλι.

Τα σενάρια και σε αυτή την περίπτωση σχετικά με τα αίτια της συντριβή του αεροσκάφους δίνουν και παίρνουν.

Σύμφωνα, με τον ιστότοπο Maliactu, επικαλούμενος μια μη κατονομαζόμενη στρατιωτική πηγή, το MD83 ίσως να καταρρίφθηκε κατά λάθος από τους αντάρτες του Εθνικού Κινήματος για την Απελευθέρωση του Αζάουαντ (MNLA) που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία του βόρειου Μαλί.

Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι τις τρεις τελευταίες ημέρες επικρατούσε κακοκαιρία, γεγονός που ενδέχεται να συνέβαλε στην πτώση του αεροσκάφους.

Φυσικά, ακούγεται και το σενάριο της αεροπειρατείας. Το παραπάνω ακούστηκε, λόγω της παρουσίας δυνάμεων της αλ Κάιντα στην περιοχή. Ωστόσο, δεν υπάρχει προς το παρόν καμία επιβεβαίωση για αυτό το ενδεχόμενο. 

Επίσης, ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Αλγερίας άφησαν αναοικτό το ενδεχόμενο το αεροπλάνο να έμεινε από καύσιμα. Ωστόσο, πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτό το σενάριο είναι μάλλον απίθανο, καθώς σε μόλις 50 λεπτά μετά την έναρξη της πτήσης τεσσάρων ωρών, αυτό θα ήταν ένα δραματικό λάθος υπολογισμού.