X

Μακελειό σε πανεπιστήμιο της Νιγηρίας

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον φοιτητών σε πανεπιστήμιο της Νιγηρίας, σκοτώντας και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους.

Ant1news



Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 34 τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλων, την Τετάρτη, σε κρατικό πανεπιστήμιο στην πόλη Κάνο, στη βόρεια Νιγηρία, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό.

Οι ένοπλοι εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο και άνοιξαν πυρ εναντίον των φοιτητών, που έτρεχαν να σωθούν, ενώ σημειώθηκε τουλάχιστον μία έκρηξη στο σημείο.

«Οι άνδρες μας βρίσκονται ήδη εκεί. Μίλησα μαζί τους και μου είπαν ότι το πλήθος είναι τεράστιο. Προσπαθούμε να εξακριβώσουμε τον αριθμό των τραυματιών και των νεκρών», είπε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Οκετσούκου Έζε.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όμως οι αρχές θεωρούν ως βασικούς υπόπτους τους ακραίους ισλαμιστές τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ, που πραγματοποιούν πολύ συχνά επιθέσεις σε σχολεία δυτικού τύπου.

Στις 30 Ιουλίου ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε στην πολυτεχνική σχολή του Κάνο, σκοτώνοντας έξι φοιτητές, ενώ τρεις ημέρες νωρίτερα ένας άλλος καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος όταν αστυνομικοί τον εμπόδισαν να μπει σε ένα άλλο πανεπιστήμιο, στην ίδια πόλη.