X

Αποκεφάλισαν και τον Γάλλο όμηρο οι τζιχαντιστές

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και τον Γάλλο ορειβάτη, ο οποίος είχε πιαστεί όμηρος πριν από μερικές ημέρες.

Ant1news



Συνεχίζουν τις ανελέητες πράξεις φρίκης οι τζιχαντιστές, οι οποίοι το απόγευμα της Τετάρτης δημοσιοποίησαν έναν ακόμη αποκεφαλισμό ενός ομήρου. Θύμα τους αυτή τη φορά ήταν ο Γάλλος ορειβάτης, που έπιασαν πριν από μερικές ημέρες.

O Γάλλος πολίτης είχε απαχθεί την Κυριακή στην Αλγερία από την οργάνωση «Στρατιώτες του Χαλιφάτου», η οποία αποτελεί παρακλάδι των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους».

Η εξτρεμιστική οργάνωση είχε απειλήσει τη Δευτέρα ότι θα σκότωνε τον 55χρονο ορειβάτη Ερβέ Γκουρντέλ, σε περίπτωση που η Γαλλία δεν τερμάτιζε «σε διάστημα 24 ωρών» τις αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ, ένα αίτημα που απέρριψε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, και σήμερα ανήρτησε στο διαδίκτυο το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του άτυχου Γάλλου.

Το βίντεο έχει τίτλο «Αιματηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση της Γαλλίας» και σε αυτό οι απαγωγείς του, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα, τον ρίχνουν στο έδαφος και του κόβουν το κεφάλι, αφού πρώτα διαβάζουν ένα κείμενο κατά της Γαλλίας, στο οποίο κάνουν λόγο για επέμβαση των «εγκληματιών σταυροφόρων από τη Γαλλία».

Το ανατριχιαστικό βίντεο του αποκεφαλισμού:



Θυμηθείτε το βίντεο με τις απειλές των τζιχαντιστών:



Ολάντ: Οι δολοφόνοι θα τιμωρηθούν

«Ο συμπατριώτης μας δολοφονήθηκε», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, σε δημοσιογράφους πριν από την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, λίγο μετά τον αποκεφαλισμό του Γάλλου πολίτη. Ο Ολάντ χαρακτήρισε τον αποκεφαλισμό του Γάλλου ομήρου πράξη «άνανδρη» και «απεχθή», ενώ υποσχέθηκε πως οι δολοφόνοι του θα τιμωρηθούν.

Ο Γάλλος όμηρος, ο Ερβέ Γκουρντέλ, «δολοφονήθηκε με τρόπο άνανδρο, σκληρό, επαίσχυντο», υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος και επισήμανε ότι οι επιδρομές της Γαλλίας εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ θα συνεχιστούν «για όσο καιρό χρειαστεί». 

Ο Φρανσουά Ολάντ κατήγγειλε «ένα ειδεχθές έγκλημα οι αυτουργοί του οποίου θα τιμωρηθούν», ενώ διεμήνυσε ότι η αποφασιστικότητά του «είναι απόλυτη» και πως «αυτή η επίθεση δε μπορεί παρά να την ενισχύσει». Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας θα συγκαλέσει την Πέμπτη ένα Συμβούλιο Άμυνας.