X

Ποινή φυλάκισης 10 ετών ζήτησε για τον Πιστόριους ο εισαγγελέας

Την επόμενη Τρίτη θα ανακοινωθεί η τελική απόφαση για τον Πιστόριους. Από απλή επιβολή χρηματικής ποινής έως κάθειρξη 15 ετών η ποινή που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος.

Ant1news

Ολοκληρώθηκε με την αγόρευση του εισαγγελέα η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους και η πρόεδρος του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινώσει την τελική της απόφαση την ερχόμενη Τρίτη.

"Η μικρότερη ποινή με την οποία η κοινωνία θα μείνει ικανοποιημένη θα είναι δέκα χρόνια κάθειρξη. Αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Η αμέλεια απέχει οριακά από την πρόθεση. Τα δέκα χρόνια είναι το λιγότερο", υποστήριξε ο εισαγγελέας  Τζέρι Νελ ολοκληρώνοντας την αγόρευση του σήμερα, τελευταία  ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας της δίκης του Ολυμπιονίκη πρωταθλητή, που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα ολόκληρος ο πλανήτης.

Η εισαγγελική αρχή αντιτίθεται στον κατ’ οίκο περιορισμό και μίλησε ειρωνικά για τον εγκλεισμό του στην «πολυτελή οικία του». "Δεν πρέπει να απογοητεύσουμε τους γονείς (της Στένκαμπ). Δεν πρέπει να απογοητεύσουμε την κοινωνία. Η κοινωνία κινδυνεύει να χάσει την εμπιστοσύνη της στη δικαιοσύνη", είπε ο Νελ.

Στις 14 Φεβρουαρίου 2013, η Στένκαμπ "βρήκε φρικτό θάνατο χωρίς να μπορεί να διαφύγει από πουθενά, μέσα σε ένα μικρό χώρο", ενώ "τρεις σφαίρες διαπέρασαν το κορμί της", τόνισε και κατηγόρησε τον Πιστόριους ότι επιχείρησε να επηρεάσει τη δικαιοσύνη καταβάλλοντας κάθε μήνα, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, ένα χρηματικό ποσό ως βοήθεια στους γονείς της Στένκαμπ.

Από την άλλη πλευρά-όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ-ο δικηγόρος υπεράσπισης του κατηγορούμενου αθλητή, Μπάρι Ρουξ, έπαιξε το χαρτί του πρότερου έντιμου βίου και υποστήριξε πως ο Πιστόριους θεωρούσε πως υπεράσπιζε την ζωή του αντιμετωπίζοντας ένα εισβολέα διαρρήκτη.Μάλιστα ο δικηγόρος υπεράσπισης δεν δίστασε να επιτεθεί στην εισαγγελία υποστηρίζοντας πως σταύρωσε τον πελάτη του παρουσιάζοντας τον ως τέρας και ψυχρό δολοφόνο στην κοινή γνώμη και τα μέσα ενημέρωσης.

"Ο κατηγορούμενος έγινε θύμα", είπε ο Ρουξ και πρόσθεσε ότι δεν έχει ξαναδεί "πιο άδικη επίθεση" εναντίον κατηγορούμενου στη Νότιο Αφρική. Τόνισε ακόμη τη μεταμέλεια του πελάτη του για το "λάθος" του να σκοτώσει την Στένκαμπ. "Δεν έχω ξαναδεί τόσο συντετριμμένο κατηγορούμενο. Είναι διαλυμένος. Δεν έχει μείνει τίποτα από αυτόν τον άνθρωπο", συνέχισε ο Ρουξ προσθέτοντας ότι ο Πιστόριους δεν έχει καν χρήματα για να καλύψει τα δικαστικά του έξοδα.Ένας πιθανός εγκλεισμός του Πιστόριους σε νοσοκομειακό θάλαμο της φυλακής, θα τον εξέθετε σε ασθένειες -είπε ο Ρουξ- και πρόσθεσε ότι έχει ακούσει πως ο κατηγορούμενος έχει δεχτεί απειλές από κάποιους αρχηγούς συμμοριών μέσα στη φυλακή. 

Την ερχόμενη Τρίτη λοιπόν η δικαστής Μασίπα θα ανακοινώσει την ποινή που ενδέχεται να είναι από επιβολή προστίμου έως κάθειρξη 15 ετών. Να θυμίσουμε ότι η ίδια δικαστής τον είχε κρίνει ένοχο για φόνο εξ’ αμελείας και όχι από πρόθεση στις 12 Σεπτεμβρίου.