X

Οι πρώτες ώρες του Πιστόριους στην φυλακή

Δέχεται απειλές από συγκρατούμενους του, αλλά η αναπηρία του τον ευεργετεί με περισσότερα προνόμια.

Ant1news

Η ώρα της τιμωρίας έφτασε για τον Όσκαρ Πιστόριους, άσχετα από το γεγονός πως οι μόνοι που δείχνουν ικανοποιημένοι από την έκταση της ποινής του είναι οι γονείς της δολοφονημένης φίλης του.

Ο 27χρονος παραολυμπιονίκης πέρασε το πρώτο του βράδυ στις φυλακές όπου θα εκτίσει την ποινή του και όπως φέρεται να δήλωσε ο ίδιος κατάφερε να κοιμηθεί παρά τις απειλές που εκτόξευαν εναντίον του μερικοί από τους συγκρατούμενους του.

Ο Όσκαρ Πιστόριους θα διανύσει ένα διάστημα «συνολικής αξιολόγησης των αναγκών του» και ένα πρόγραμμα προσανατολισμού, προκειμένου να αρχίσει να αφομοιώνει στη συνέχεια τους σκληρούς κανόνες της φυλακής. Η καταδίκη του μπορεί να περιλαμβάνει 5ετη κάθειρξη, αλλά με βάση το ισχύον σύστημα στη Νότιο Αφρική προβλέπεται ότι θα αποφυλακιστεί μετά από 10 μήνες.

Το πρόβλημα της αναπηρίας του τον οδήγησε στην ομάδα Β’ των φυλακών, γεγονός που του επιτρέπει να δέχεται επισκέψεις δυο φορές την εβδομάδα χωρίς σωματική επαφή και χωρίς να ξεπεράσει τις 45 σε ετήσια βάση.

Ο Πιστόριους έχει το δικαίωμα σε πρώτη φάση να έχει προσωπικές φωτογραφίες στο κελί του κι αν τους πρώτους έξι μήνες της κράτησης του αποδείξει ότι είναι συνεργάσιμος, θα μεταπηδήσει στην ομάδα Α’, όπου μεταξύ των πρόσθετων δικαιωμάτων του θα είναι το δικαίωμα να δέχεται περισσότερες επισκέψεις και να καταναλώνει σοκολάτες κι αναψυκτικά.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την μεταφορά του αυστηρά φρουρούμενου Παραολυμπιονίκη από το δικαστήριο, στις φυλακές, εν μέσω σφυριγμάτων κι αποδοκιμασιών  και πολιορκίας από τους φωτορεπόρτερ.