X

Κένυα: Σκίζουν τα ρούχα και δέρνουν γυναίκες που ντύνονται «άσεμνα»

Σοκ έχουν προκαλέσει στην Κένυα οι συνεχείς επιθέσεις εναντίον γυναικών που φορούν ρούχα τα οποία θεωρούνται «άσεμνα» από τον ανδρικό όχλο.

Ant1news



Σε περίπου 100 συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι αστυνομικές αρχές στην Κένυα μετά τη νέα επίθεση σε βάρος μίας νεαρής γυναίκας, που ξυλοκοπήθηκε άγρια επειδή θεωρήθηκε άσεμνα ντυμένη.

Το νέο αποτρόπαιο περιστατικό συνέβη λίγες ώρες μετά τη διαδήλωση διαμαρτυρίας που έγινε τη Δευτέρα στο Ναϊρόμπι προκειμένου να σταματήσουν αυτού του είδους οι επιθέσεις, που αυξάνονται ολοένα και περισσότερο στη χώρα. Στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 1000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες.

Η επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε μια στάση λεωφορείου στην Καγιόλε, μια παραγκούπολη στο βορειοανατολικό τμήμα του Ναϊρόμπι, όπου άγνωστοι έσκισαν τα ρούχα της γυναίκας και την χτύπησαν. Το θύμα μεταφέρθηκε με τραύματα στο νοσοκομείο, διευκρίνισε η αστυνομία, ενώ πρόσθεσε πως η πλειονότητα των συλληφθέντων είναι οδηγοί λεωφορείων.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση αυτού του είδους που σημειώνεται μέσα σε λίγες ημέρες στο Ναϊρόμπι και μία ακόμη στη μακρά σχετική λίστα. Η πρώτη επίθεση, σε μία πολυσύχναστη στάση λεωφορείου στο Ναϊρόμπι, καταγράφηκε και σε βίντεο, στο οποίο διακρίνεται μία ομάδα ανδρών να σκίζει τα ρούχα μίας νεαρής και να την δέρνει επειδή φοράει μίνι φούστα.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

Ο όχλος, που την κλωτσούσε και στα γεννητικά της όργανα, θεώρησε «άσεμνο» και «αδιάντροπο» το ντύσιμό της και πως τους προκάλεσε, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Το τελευταίο βίντεο (ένα από τα πολλά που έχουν κυκλοφορήσει) έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου και ήταν η αφορμή προκειμένου να οργανωθεί η διαδήλωση διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της εκστρατείας «#MyDressMyChoice», που έχει στόχο να ασκηθεί πίεση για να σταματήσουν αυτές οι επιθέσεις.

«Η έρευνα συνεχίζεται με την ανάκριση των υπόπτων για να καθοριστεί ποιοι εμπλέκονται» στην επίθεση, ανέφερε ο διοικητής του εγκληματολογικού τμήματος του Ναϊρόμπι Νίκολας Καμουέντε, σημειώνοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό».

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ουίλιαμ Ρούτο, δήλωσε ότι η Κένυα δεν είναι «μια πρωτόγονη» κοινωνία και ότι οι άνδρες που σκίζουν τα ρούχα γυναικών δημοσίως πρέπει να συλλαμβάνονται.