X

Εξαπλώνονται και πλησιάζουν την Ευρώπη οι τζιχαντιστές

Μετά το Ιράκ και τη Συρία, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εξαπλώνονται στη Λιβύη, απέχοντας πλέον περίπου 200 μίλια από ευρωπαϊκά εδάφη.

Ant1news



Ολοένα και μεγαλώνει η απειλή των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι εξαπλώνονται με τρομακτική ταχύτητα.

Την ώρα που οι κουρδικές και ιρακινές δυνάμεις προσπαθούν, με τη βοήθεια του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, να τους περιορίσουν και να ανακτήσουν πολλές περιοχές τόσο στο Ιράκ όσο και τη Συρία, οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχό των φανατικών ισλαμιστών, οι τζιχαντιστές πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το CNN, οι τζιχαντιστές έχουν εξαπλωθεί στη Λιβύη και έχουν μετατρέψει την πόλη Ντέρνα σε προπύργιο τους. Πρόκειται για μία λιβυκή πόλη 100.000 κατοίκων, κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα και περίπου 200 μίλια από τις νότιες ακτές της Ευρώπης, όπως η Λαμπεντούζα.

«Η μαύρη σημαία του ISIS κυματίζει πάνω από τα κυβερνητικά κτίρια. Αυτοκίνητα της αστυνομίας φέρουν διακριτικά των τζιχαντιστών. Το τοπικό ποδοσφαιρικό στάδιο χρησιμοποιείται για δημόσιες εκτελέσεις. Πρόκειται για πόλη της Συρίας ή του Ιράκ; Όχι. Είναι μία πόλη στην ακτή της Μεσογείου, στη Λιβύη», αναφέρεται στο δημοσίευμα του CNN και επισημαίνεται η ανησυχητική εξάπλωση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως αναφέρει το CNN, η νέα πτέρυγα του Ισλαμικού Κράτους στη Ντέρνα αυτοαποκαλείται «Barqa». «Η Ντέρνα σήμερα μοιάζει πολύ με τη Ράκα, το προπύργιο των τζιχαντιστών στη Συρία», ανέφερε μία πηγή στο τηλεοπτικό δίκτυο.

Ακόμη στο δημοσίευμα παρατίθεται το ηχογραφημένο μήνυμα, την περασμένη εβδομάδα, του Μουτζαχεντίν της Λιβύης, ο οποίος απείλησε τους «κοσμικούς και τους κοινοβουλευτικούς και τους πυλώνες τους από την αστυνομία, το στρατό…».  «Έχουμε ετοιμάσει για εσάς το πιο πικρό ποτήρι και το χειρότερο θάνατο», ανέφερε στο μήνυμα του.