X

Ουγκάντα: Για φόνο εκ προθέσεως θα κατηγορηθεί η νταντά – τέρας

Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί η νταντά που ξυλοκόπησε σχεδόν μέχρι θανάτου ένα κοριτσάκι δύο ετών, στην Ουγκάντα.

Ant1news

Η νταντά από την Ουγκάντα που καταγράφηκε σε κάμερα να κακοποιεί βάναυσα το δύο ετών μωρό που κρατούσε κρατείται σε αστυνομικό τμήμα και κατηγορείται για κακοποίηση ανηλίκου, ενώ ενδέχεται να κατηγορηθεί και για φόνο εκ προθέσεως.

Η νεαρή γυναίκα φαίνεται στο βίντεο, που κατέγραψαν οι κάμερες που είχε βάλει κρυφά στο σπίτι του ο πατέρας του παιδιού, να βιαιοπραγεί με τρόπο πέρα από την ανθρώπινη διαστροφή, πάνω στο δίχρονο κοριτσάκι.

Οι γονείς του παιδιού λένε ότι το μωρό έχει «τραυματιστεί πραγματικά».

«Δεν μπορεί να κοιμηθεί και κλαίει όλη τη νύχτα. Τρώει μόνο μικρές ποσότητες φαγητού» δηλώνει η θεία του κοριτσιού.

Το βίντεο, που δημοσίευσε ο πατέρας του κοριτσιού στα social media, διαδόθηκε αμέσως σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας διεθνή οργή προς το πρόσωπο της 22χρονης νταντάς.

«Θα την κατηγορήσουμε για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αφού φαίνεται ότι στα αλήθεια ήθελε να σκοτώσει το παιδί» δήλωσε στο Reuters  εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος όπου κρατείται η νεαρή.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, στην Ουγκάντα τα αναφερόμενα εγκλήματα σε βάρος παιδιών έχουν παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 40% από το 2012.