X

Μακελειό σε τέμενος στη Νιγηρία

Πολύνεκρες επιθέσεις συγκλόνισαν το κεντρικό τέμενος της πόλης Κάνο.

Ant1news



Τον θάνατο τουλάχιστον 120 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 270 προκάλεσαν τρεις επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στο κεντρικό τέμενος της πόλης Κάνο, στη βόρεια Νιγηρία.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν κατά διάρκεια της εβδομαδιαίας προσευχής, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο 92 νεκρούς και περισσότερους από 160 τραυματίες.

Οι ομάδες των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας προσπαθούν να μεταβούν σε όλα τα νοσοκομεία της περιοχής για να εξακριβώσουν τον αριθμό των θυμάτων, ανέφερε ένας αξιωματούχος, που δεν κατονομάστηκε.



Στον περίβολο του κεντρικού τεμένους της πόλης εξερράγησαν τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί. Στο τέμενος αυτό έχει την έδρα του ένας από τους σημαντικότερους αξιωματούχους των μουσουλμάνων της Νιγηρίας, ο εμίρης του Κάνο.

«Δύο βόμβες εξερράγησαν η μία μετά την άλλη στον περίβολο του Μεγάλου Τεμένους, λίγα δευτερόλεπτά μετά την έναρξη της προσευχής» και κατόπιν μια τρίτη βόμβα εξερράγη σε κοντινή απόσταση από το σημείο, ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας.



Όπως ανακοίνωσε η αστυνομικά, τις επιθέσεις εξαπέλυσαν δύο βομβιστές αυτοκτονίας και ένοπλοι δράστες. Στην αρχή σημειώθηκε μία διπλή επίθεση αυτοκτονίας και στη συνέχεια «ένοπλοι άνδρες άνοιξαν πυρ εναντίον εκείνων που προσπαθούσαν να φύγουν για να γλιτώσουν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου της νιγηριανής αστυνομίας, Εμανουέλ Οτζούκβου, σημειώνοντας ότι από τους 15 ενόπλους, 4 σκοτώθηκαν από το οργισμένο πλήθος και οι άλλοι κατάφεραν να διαφύγουν.