X

Βομβιστής-καμικαζι αιματοκύλισε εκκλησία Ευαγγελιστών

Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια της πρωτοχρονιάτικης λειτουργίας.

Ant1news


Βομβιστής-καμικάζι ανατινάχθηκε στις πύλες εκκλησίας Ευαγγελικών στην πόλη Γκόμπε της βορειοανατολικής Νιγηρίας, κατά τη διάρκεια της πρωτοχρονιάτικης λειτουργίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού. 

«Το πρωί, ενώ άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία για τη λειτουργία του Νέου Έτους, ένας βομβιστής-καμικάζι ο οποίος επέβαινε σε μια μοτοσικλέτα προσπάθησε να μπει στο χώρο του λαού. Όταν τον σταμάτησαν στις πύλες οι εθελοντές φρουροί της εκκλησίας... ανατινάχθηκε και τραυμάτισε οκτώ ανθρώπους», είπε ο Αμπουμπακάρ Γιακούμπου, ο επικεφαλής του ΕΣ στη Γκόμπε. 

Ήταν η δεύτερη επίθεση μέσα σε δύο ημέρες στην Γκόμπε, πρωτεύουσα της ομώνυμης πολιτείας, και η τέταρτη μέσα σε δύο μήνες. 

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς βομβίστρια-καμικάζι στοχοποίησε  στρατόπεδο των ένοπλων δυνάμεων, αλλά σκοτώθηκε από τους φρουρούς πριν πυροδοτήσει τη ζώνη με τα εκρηκτικά. Την 22η Δεκεμβρίου δύο εκρήξεις στη βόρεια Νιγηρία, η μια εξ αυτών στην Γκόμπε, είχαν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους. 

Οι βομβιστικές επιθέσεις με στόχο αμάχους είναι, συνήθως, έργο των τζιχαντιστών της σουνιτικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, που επιχειρούν να  εγκαθιδρύσει ισλαμικό κράτος 

Η εξέγερση των ισλαμιστών και η καταστολή που έχουν εξαπολύσει οι υπηρεσίες ασφαλείας της Νιγηρίας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 13.000 ανθρώπους από το 2009.