X

Τζιχαντιστές αιματοκύλισαν ξενοδοχείο στη Λιβύη

Τουλάχιστον οκτώ οι νεκροί, ανάμεσά τους και πέντε ξένοι. Ανέλαβαν την ευθύνη οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ant1news



Τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων, μεταξύ των οποίων πέντε ξένοι, προκάλεσε επίθεση ενόπλων που σημειώθηκε σήμερα σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Τρίπολη της Λιβύης, σύμφωνα με αξιωματούχο.

Πέντε ξένοι, ανάμεσα στους οποίους δύο γυναίκες, καθώς και ένας αξιωματικός της ασφάλειας και δύο από τους ενόπλους, σκοτώθηκαν κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Corinthia στην Τρίπολη, όπως δήλωσε ο διευθυντής της ειδικής δύναμης αποτροπής της Λιβύης, Μαχμούντ Χάμζα στο τηλεοπτικό δίκτυο αλ-Νάμπα, χωρίς να διευκρινίσει τις εθνικότητες των ξένων.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ενώ πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας ανέφεραν ότι οι ένοπλοι ανατινάχθηκαν μέσα στο ξενοδοχείο στη διάρκεια της επίθεσης.

«Καταδιωκόμενοι και περικυκλωμένοι στον 21ο όροφο του ξενοδοχείου από τις δυνάμεις ασφαλείας, οι επιτιθέμενοι ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος των επιχειρήσεων ασφαλείας στην Τρίπολη Ίσαμ αλ-Νάας, ενώ την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και άλλη πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.