X

Έληξε η ομηρία στην Τυνησία - 19 νεκροί από την επίθεση

Σκοτώθηκαν οι δύο ένοπλοι, που κρατούσαν ομήρους στο Εθνικό Μουσείο Μπάρντο της Τυνησίας, δίπλα από το Κοινοβούλιο. Στους 19 οι νεκροί, εκ των οποίων 17 τουρίστες.

Ant1news



Με τον θάνατο των δύο ενόπλων που πραγματοποίησαν νωρίτερα επίθεση στο Εθνικό Μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας και 19 συνολικά θύματα, έληξε η κατάσταση ομηρίας στο ιστορικό κτίριο, όπως ανακοίνωσαν οι τυνησιακές αρχές.

Οι νεκροί από την επίθεση ανέρχονται στους 19, εκ των οποίων οι 17 είναι τουρίστες, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας. Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον των τουριστών που αποβιβάζονταν από λεωφορεία έξω από το Μουσείο Μπάρντο της Τυνησίας ενώ στη συνέχεια κράτησαν ομήρους μέσα στο κτίριο. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν Πολωνοί, Ιταλοί, Γερμανοί και Ισπανοί τουρίστες, είπε ο πρωθυπουργός Χαμπίμπ Εσίντ.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έληξε με την απελευθέρωση των ομήρων, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σκοτώθηκαν επίσης ένας αστυνομικός και ένας Τυνήσιος πολίτης ενώ μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν Ιταλοί και Πολωνοί τουρίστες.

Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας είπε ότι μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν και δύο Ιταλοί, ενώ άλλοι 100 Ιταλοί απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, χάρη στη βοήθεια της τυνησιακής αστυνομίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας ανέφερε με μήνυμά του στο Twitter ότι "μέχρι στιγμής" έχει εξακριβωθεί ότι τραυματίστηκαν τρεις Πολωνοί πολίτες.