X

Βρέθηκε ο τάφος της «Ωραίας Κοιμωμένης»

Έκπληκτοι οι αρχαιολόγοι στην Αιθιοπία. Κοσμήματα και είδη καλλυντικών βρέθηκαν δίπλα της. Η ίδια ετάφη με έναν καθρέφτη μπροστά της.

Ant1news

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν τάφο 2000 ετών ύστερα από έξι εβδομάδες ανασκαφών στην αρχαία πόλη Aksum, στην Αιθιοπία. Εκτός από τον τάφο, ανακαλύφθηκαν κοσμήματα, μπουκάλια αρωμάτων, ρωμαϊκά γυάλινα δοχεία και πολύχρωμες πέτρες.

Αυτό όμως που τράβηξε την προσοχή των αρχαιολόγων είναι η γυναίκα που εντοπίστηκε θαμμένη. Ο σκελετός της βρέθηκε σε πλαϊνή στάση, με το χέρι να στηρίζει το πηγούνι και έναν ρωμαϊκό καθρέφτη μπροστά στο πρόσωπό της. Αυτή η στάση έκανε τους ειδικούς να μιλούν για μια «ωραία κοιμωμένη», καθώς υποδηλώνει την ομορφιά της γυναίκας όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ζωής της, αλλά και κατά το θάνατό της.

Η γυναίκα φορούσε ένα μεγάλο μπρούτζινο δαχτυλίδι, μία στολισμένη ζώνη και είχε δίπλα της ένα χάλκινο αντικείμενο καλλυντικών. Παράλληλα, ήταν στολισμένη με πολύχρωμες πέτρες. Μαζί με εκείνη διασώθηκαν ποτήρια κι ένα φλιτζάνι, το οποίο τοποθετούσαν στον τάφο για να συλλέγονται… τα δάκρυα των νεκρών.

Η ταφή είχε γίνει με προσεγμένο τρόπο ώστε να προστατεύεται το σώμα από τα στοιχεία της φύσης, ενώ οι ιστορικοί αναμένεται μετά από εξετάσεις να μάθουν την ηλικία της «ωραίας κοιμωμένης» αλλά και την αιτία θανάτου της.