X

Σκότωσαν και τον αδερφό του διάσημου λιονταριού της Ζιμπάμπουε

Μετά τον Σέσιλ και ο αδερφός του, Τζέρικο, σκοτώθηκε από λαθροκυνηγό σε πάρκο της Ζιμπάμπουε.

Ant1news

Μετά τη διεθνή κατακραυγή που προκάλεσε η δολοφονία του λιονταριού-σύμβολο της Ζιμπάμπουε από τον 55χρονο Αμερικανό οδοντίατρο, Γουόλτερ Πάλμερ, οι αρχές της αφρικανικής χώρας ανακοίνωσαν πως σκοτώθηκε και ο αδερφός του, Τζέρικο, που είχε αναλάβει την φροντίδα των παιδιών του Σέσιλ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε οργάνωση για την προστασία των άγριων ζώων στη Ζιμπάμπουε, αναφέρεται ότι «Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Τζέρικο σκοτώθηκε στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου» στο εθνικό πάρκο Huwange.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου είχαν εκφράζει την ανησυχία τους ότι ο Τζέρικο δε θα κατάφερνε να κυριαρχήσει στην περιοχή όπου ο Σέσιλ, το λιοντάρι-σύμβολο, είχε αφήσει τα μικρά του και ότι ενδεχομένως να δεχόταν επιθέσεις από άλλα αρσενικά λιοντάρια.

Στο μεταξύ, οι αρχές της Ζιμπάμπουε έχουν ζητήσει από τις ΗΠΑ την έκδοση του 55χρονου Πάλμερ, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε το λιοντάρι-σύμβολο της Ζιμπάμπουε.

 

Ο Σέσιλ φορούσε κολάρο με σύστημα εντοπισμού GPS, στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Ο Αμερικανός οδοντίατρος φέρεται να έλαβε αμοιβή 55.000 δολαρίων για να το σκοτώσει με βαλλίστρα τον περασμένο μήνα.