X

Ο αδελφός του Σέσιλ είναι ζωντανός (φωτό)

Ο αδελφός του διάσημου λιονταριού της Ζιμπάμπουε δεν σκοτώθηκε από λαθροκυνηγούς. Μία ερευνητική ομάδα φωτογράφισε το λιοντάρι σήμερα το πρωί.

Ant1news



Ο Τζέρικο, ο αδερφός του Σέσιλ, του λιονταριού-συμβόλου της Ζιμπάμπουε, που σκοτώθηκε από έναν Αμερικανό οδοντίατρο, είναι ζωντανός και είναι καλά, σύμφωνα με τον ερευνητή που τον παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια.

Χθες, υπήρξαν πολλές αναφορές ότι και ο Τζέρικο, που είχε αναλάβει την φροντίδα των παιδιών του Σέσιλ, σκοτώθηκε από έναν λαθροκυνηγό, ωστόσο, όπως αναφέρει η Daily Mirror, ο ερευνητής Brent Stapelkamp επιβεβαίωσε ότι το λιοντάρι παραμένει ζωντανό.

Σύμφωνα με τον ερευνητή, το σύστημα εντοπισμού GPS που έχει τοποθετηθεί στο λιοντάρι, στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, έδειξε ότι ο Τζέρικο κινείται ως συνήθως.

 
Μάλιστα, μία ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (WildCRU) κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη του και να τον φωτογραφήσει σήμερα το πρωί.

 

Εν τω μεταξύ, η εικόνα του λιονταριού Σέσιλ προβλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πρόσοψη του Empire State Building της Νέας Υόρκης, σε μια θεαματική πρωτοβουλία με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.