X

Ο ISIS “χτυπά” το Μαλί: Ανταλλαγή πυροβολισμών και ομηρεία

Πάνω από 150 όμηροι σε πολυτελές ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της αφρικανικής χώρας. Εκρήξεις και νεκροί στο σημείο.

Ant1news

Ανταλλαγή πυροβολισμών κι εκρήξεις αναφέρθηκαν σε πολυτελές ξενοδοχείο του Μάλι, σε περιοχή κοντά σε κυβερνητικά κτήρια, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10:00, ώρα Ελλάδος ομηρεία.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι, οι ένοπλοι έφτασαν στο σημείο με όχημα με διπλωματικές πινακίδες και πλέον βρίσκονται στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου. Μπαίνοντας στο ξενοδοχείο φώναξαν "Allahu Akbar" ( Ο Θεός είναι μεγάλος).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ξενοδοχείου, δύο ένοπλοι, - κατά πληροφορίες δέκα πηγής του στρατού του Μαλί - που θεωρείται ότι είναι τζιχαντιστές, σκότωσαν τρία άτομα και κρατούν ομήρους συνολικά 170 ανθρώπους. Πρόκειται για 140 επισκέπτες και 30 άτομα προσωπικό. Ο Υπουργός Άμυνας της χώρας κάνει λόγο για τρεις νεκρούς ομήρους.

Το ξενοδοχείο, Radisson Blu Hotel, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα Μπαμάκο, διαθέτει 190 πολυτελή δωμάτια και συνήθως διαμένουν σε αυτό ξένοι. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι, στο ξενοδοχείο διαμένουν κυρίως Αμερικανοί, Κινέζοι και Γάλλοι, μεταξύ των οποίων στρατώτες και υπάλληλοι της Air France. Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Τουρκία, ανάμεσα στους ομήρους βρίσκονται και  έξι Τούρκοι, υπάλληλοι των Τουρκικών Αερογραμμών. 

 

Πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για απελευθέρωση ομήρων. Το κριτήριο της απελευθέρωσής τους είναι αν ξέρουν ή όχι να διαβάζουν το Κοράνι. Όσοι ξέρουν, αφήνονται ελεύθεροι. 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι ειδικές δυνάμεις του Μαλί κάνουν έφοδο στο ξενοδοχείο.

 

 

Οι Αρχές έχουν αποκλείσε την περιοχή. 

 

Στην περιοχή υπάρχουν Γάλλοι στρατιώτες, για τους οποίους προτάθηκε χθες από τον Ιρλανδό Υπουργό Άμυνας, να αποχωρήσουν, ώστε να ελευθερωθούν για να πολεμήσουν κατά του ISIS.