X

Σε “θρίλερ” εξελίσσεται η ομηρία σε ξενοδοχείο του Μαλί (Βίντεο)

Φωτογραφίες και βίντεο από την απελευθέρωση των ομήρων. Βίντεο που τράβηξε ένας όμηρος μέσα από το ξενοδοχείο. Συνεχής ενημέρωση.

Ant1news

Ένας από τους 170 ομήρους τράβηξε βίντεο μέσα από το ξενοδοχείο, όπου βρίσκεται εδώ και αρκετές ώρες.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα του Κινεζικό Πρακτορείο ειδήσεων φαίνεται ο εξωτερικός χώρος του ξενοδοχείου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ομηρία από ακραίους ισλαμιστές. 

Οι πληροφορίες που έρχονται από την περιοχή είναι συγκεχυμένες.

Υπουργός της χώρας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι ειδικές δυνάμεις της χώρας πραγματοποιούν έφοδο στο ξενοδοχείο των 190 δωματίων.

Αρχικά είχαν αφεθεί ελεύθεροι κάποιοι όμηροι, μεταξύ των οποίων γυναίκες, αφού πρώτα οι ακραίοι ισλαμιστές, που θεωρείται ότι ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος, τους έβαλαν να διαβάσουν το Κοράνι και απελευθέρωσαν όσους μπορούσαν να το αναγνώσουν. Στο μεταξύ, άγνωστος αριθμός ομήρων έχει δραπετεύσει, μεταξύ των οποίων κι ένας διάσημος τραγουδιστής, από τη Γουινέα, ο Sekouba Bambino.

Σύμφωνα με τον στρατό του Μαλί, συνολικά έχουν απελευθερωθεί 80 όμηροι, ενώ το γραφείο Τύπου του ξενοδοχείου εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία παραμένουν όμηροι συνολικά 138 από τους 170 ομήρους. Πρόκειται για 125 πελάτες και 13 άτομα προσωπικό. 

Άνδρας που βγήκε από το ξενοδοχείο δήλωσε ότι άκουσε τους ενόπλους να μιλούν αγγλικά.

H στιγμή που απομακρύνονται οι όμηροι

 

 

 

 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Τουρκίας, οι πέντε από τους επτά Τούρκους που κρατούνταν στο ξενοδοχείο, αφέθηκαν ελεύθεροι (ένας επικεφαλής, δύο πιλότοι και δύο αεροσυνοδοί). Δεν έχει διευκρινιστεί αν δραπέτευσαν ή αφέθηκαν ελεύθεροι από τους ομήρους.

Την ίδια στιγμή, η Air France ανακοινώνει ότι 12 από τους υπαλλήλους της, έχουν αφεθεί διαφύγει από το ξενοδοχείο και είναι καλά.

 

Ανακοίνωση από την Ινδία, αναφέρει ότι οι 20 υπήκοοί της, είναι όμηροι, αλλά είναι καλά στην υγεία τους. 

 

Βίντεο που τράβηξε Κινέζος όμηρος

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε ανακοίνωσή του, εξέφρασε την υποστήριξή του προς όλους τους κατοίκους του Μαλί και συνέστησε σε όλους τους Γάλλους που βρίσκονται στην περιοχή να επιδείξουν ψυχραιμία.

Την ίδια ώρα, η Γαλλία στέλνει στο Μαλί μονάδες των ειδικών δυνάμεων του στρατού.

 

Το ιστορικό της ομηρείας

 

Ένοπλοι που έφτασαν στο ξενοδοχείο με όχημα που έφερε διπλωματικές πινακίδες, εισέβαλαν σε αυτό φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Ο αριθμός των ενόπλων σύμφωνα με ανακοίνωση του ξενοδοχείου είναι δύο, ενώ σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, είναι δέκα. Ακολούθησαν πυροβολισμοί και εκρήξεις.

 

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς ομήρους, καθώς και δύο τραυματισμένους υπαλλήλους της Ασφάλειας.

 

Όμηροι στο πολυτελές ξενοδοχείο Radisson Blu Hotel, στην πρωτεύουσα της χώρας Bamako, κρατούνται 170 άνθρωποι, 140 τουρίστες και 30 άτομα προσωπικό. Ανάμεσά τους βρίσκονται Αμερικανοί, αρκετοί Κινέζοι, Γάλλοι, στρατιώτες και υπάλληλοι της Air France, καθώς και επτά Τούρκοι, υπάλληλοι των Τουρκικών Αερογραμμών. 

 

 

Στην περιοχή είναι εγκατεστημένα γαλλικά στρατεύματα, τα οποία μόλις χθες, ο Ιρλανδός Υπουργός Άμυνας, ζήτησε να αποσυρθούν για να πολεμήσουν κατά του ISIS.