X

Δεύτερη επιχείρηση στην Μπουρκίνα Φάσο

Έληξε η αιματηρή ομηρεία σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας Ουαγκαντούγκου. Δεύτερη επιχείρηση σε εξέλιξη σε άλλο ξενοδοχείο.

Ant1news

Ο υπουργός Εσωτερικών Σιμόν Κομπαορέ ανακοίνωσε σήμερα ότι συνολικά 126 άνθρωποι, από τους οποίους 33 τραυματίες, απελευθερώθηκαν και ότι τρεις τζιχαντιστές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επέμβασης των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον των δραστών των επιθέσεων σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Ουαγκαντούγκου.

Ο υπουργός που είναι αρμόδιος και για θέματα ασφαλείας τόνισε ότι μια ακόμη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη σε παρακείμενο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του ίδιου, οι 23 άνθρωποι ανήκουν σε 18 εθνικότητες.

Τέσσερις τζιχαντιστές, μεταξύ τους δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιούσαν επιχείρηση για να ανακτήσουν τον έλεγχο του πολυτελούς ξενοδοχείου Splendid και ενώ στα παρακείμενα κτίρια είχαν πραγματοποιήσει επίθεση ισλαμιστές, μέλη της Αλ Κάιντα χθες βράδυ. Συγκεκριμένα ο τέταρτος τζιχαντιστής, μέλος της Αλ Κάιντα, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο ξενοδοχείο Ybi, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Splendid.

 

Ένας πέμπτος τζιχαντιστής έχει οχυρωθεί στο μπαρ Taxi Brousse, που βρίσκεται δίπλα στο εστιατόριο Cappuccino και το ξενοδοχείο Ybi, σύμφωνα με τρεις αυτόπτες μάρτυρες που μπόρεσαν να βγουν από το μπαρ. Ανάμεσα στους αυτόπτες αυτούς μάρτυρες, δύο γυναίκες βγήκαν σώες και ένας άνδρας τραυματισμένος στον ώμο από τα πυρά τζιχαντιστή. Επέμβαση των δυνάμεων της τάξης δεν έχει γίνει ακόμη σε αυτό το μπαρ.

 

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τερματίστηκαν πλέον οι επιχειρήσεις των δυνάμεων της τάξης περίπου 12 ώρες μετά την έναρξη των επιθέσεων.

 

 

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε παρακλάδι της Αλ Κάιντα, το ίδιο που είχε πραγματοποιήσει την πολύνεκρη ομηρεία στο Μαλί.