X

Τα θύματα της Μπουρκίνα Φάσο

Σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στην πρωτεύουσα της αφρικανικής χώρας. Σοκάρουν οι πληροφορίες για τους δράστες.

Ant1news

Ένας Αμερικανός, που ταυτοποιήθηκε ως ο Μάικλ Τζέμις Ρίντερινγκ, χωρίς όμως η γραπτή ανακοίνωση να παρέχει επιπλέον πληροφορίες για τα στοιχεία του, δύο Ελβετοί, ένας 67χρονος Ολλανδός που προσέφερε εθελοντική εργασία, έξι Καναδοί και τρεις τζιχαντιστές, είναι 13 από τους 29 νεκρούς της χθεσινής διπλής επίθεσης σε πολυτελές ξενοδοχείο και εστιατόριο, στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου.

Τις εθνικότητες των θυμάτων πιστοποίησαν οι πρεσβείες των αντίστοιχων χωρών.

Τα πτώματα τριών τζιχαντιστών έχουν ταυτοποιηθεί, όλοι άνδρες, σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι δράστες ήταν «πολύ νέοι» όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων.

«Αυτοί που τους είδαν εκτιμούν πως ήταν πολύ νέοι, ο μεγαλύτερος δεν πρέπει να ήταν πάνω από 26 ετών», είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας πως έφθασαν με οχήματα που έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας του Νίγηρα.

Εξάλλου, «176 άνθρωποι διασώθηκαν. Οι περισσότεροι αναχώρησαν μετά την κατάθεση που έδωσαν στην αστυνομία», διευκρίνισε ο Σιμόν Κομπαορέ.