X

Η “Οδύσσεια” 500 ελεφάντων στο Μαλάουι (φωτο)

Γερανοί, φορτηγά και ελικόπτερα έχουν επιστρατευθεί για να μεταφερθούν τα γιγαντόσωμα ζώα σε ειδικό πάρκο, με στόχο την προστασία τους από τους λαθροθήρες.

Ant1news

Μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις “μετανάστευσης” αφρικανικών ελεφάντων βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μαλάουι.

Η ΜΚΟ “African Parks” έχει αναλάβει να μεταφέρει περίπου 500 ελέφαντες από το πάρκο Liwonde Wildlife Reserve στο νέο τους “σπίτι” στο Nkhotakota. Εκεί, ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία 20 χρόνια. Από τους 1.500 ελέφαντες που ζούσαν εκεί, λιγότεροι από 100 είναι σήμερα.

Ο αφρικανικός ελέφαντας φθάνει σε μήκος τα επτά μέτρα και σε βάρος τους έξι τόνους. Επομένως, καταλαβαίνει κανείς πώς η επιχείρηση μεταφοράς τους δεν είναι διόλου εύκολη υπόθεση.

Η πρώτη φάση ξεκίνησε αυτόν τον μήνα με τη μετακίνηση 92 ελεφάντων, που μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια γερανών, ελικοπτέρων και φορτηγών, αφού προηγουμένως ναρκώθηκαν.

 

 

 

 

Ένας ελέφαντας ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο

Αν και οι θηλυκοί ελέφαντες προτιμούν να ζουν κοντά στις οικογένειές τους, οι αρσενικοί συχνά περιπλανιούνται μόνοι ή σχηματίζουν ομάδες με άλλα αρσενικά. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θέλουν τον χώρο τους και οι ειδικοί λένε πως η μίνιμουμ αναλογία είναι ένας ελέφαντας ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

 

«Πρέπει να ξέρεις πολύ καλά τους ελέφαντες, διαφορετικά μπορείς να θέσεις σε κίνδυνο τη ζωή τους», εξηγεί ο συντονιστής της επιχείρησης, Άντριου Πάρκερ.