X

Εξαφανίστηκε ο Πρόεδρος του Μαλάουι!

Ο Μουταρίκα εθεάθη για τελευταία φορά στις 20 Σεπτεμβρίου στο βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ κι έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Ant1news

Ένα απίστευτο πολιτικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον Πρόεδρο του Μαλάουι, Πίτερ Μουταρίκα να μην έχει εμφανιστεί εδώ και ένα μήνα  περίπου, από τις 20 Σεπτεμβρίου όταν και πραγματοποίησε ομιλία στο βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Αρχικά και για λίγες μέρες δεν προκλήθηκε ανησυχία καθώς είναι σύνηθες φαινόμενο ηγέτες αφρικανικών χωρών να παρατείνουν την παραμονή τους στις ΗΠΑ, μετά από κάποιο επίσημο ταξίδι τους.

Οι μέρες όμως περνούσαν και οι πολίτες του αφρικανικού κράτους άρχισαν να προβληματίζονται, με τους πιο δύσπιστους από αυτούς να εικάζουν ότι ο Πρόεδρος τους απλά κάνει διακοπές στη Νέα Υόρκη με κρατικό χρήμα, ενώ κάποιοι άλλοι υποστήριζαν ότι είναι άρρωστος και νοσηλεύεται σε κάποιο νοσοκομείο.

Την τρίτη εβδομάδα μετά τελευταία εμφάνιση του Μουταρίκα, η κυβέρνηση του Μαλάουι έκανε τον κόπο να ανακοινώσει πως ο πρόεδρος συμμετείχε σε (αόριστες) σημαντικές συναντήσεις στις ΗΠΑ «για το καλό της χώρας» και διαβεβαίωνε πως η υγεία του είναι σε άριστη κατάσταση.

Η καχυποψία δεν είναι απολύτως αδικαιολόγητη, αν σκεφτεί κανείς τι συνέβη με τον προηγούμενο πρόεδρο, ο οποίος ήταν αδελφός του «αγνοούμενου» νυν προέδρου. Όταν το 2012 ο Μπίνγκου Μουταρίκα πέθανε από έμφραγμα, ο θάνατός του δημοσιοποιήθηκε αρκετές  ημέρες αργότερα.