X

Τραγικό τροχαίο με δεκάδες νεκρούς μαθητές

Λεωφορείο γεμάτο μαθητές συγκρούστηκε με φορτηγό και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες. Έρευνες από την αστυνομία για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ant1news

Τουλάχιστον 19 μαθητές και ο οδηγός του πούλμαν, στο οποίο επέβαιναν, βρήκαν το θάνατο, όταν το όχημα προσέκρουσε σε φορτηγό και τυλίχθηκε στις φλόγες.

 Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στην επαρχία Mpumalanga, βόρεια της πρωτεύουσας Πρετόρια της Νότιας Αφρικής, όταν τα παιδιά επέστρεφαν στα σπίτια τους από το σχολείο.

Τα παιδιά εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια του οχήματος και παγιδεύτηκαν στις φλόγες. Αρκετοί ακόμα μαθητές εκσφενδονίστηκαν κατά την πρόσκρουση και κατάφεραν έτσι να μεταφερθούν σοβαρά τραυματισμένα στο νοσοκομείο.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της τραγωδίας. «Το πούλμαν μετέφερε μαθητές από το σχολείο τους όταν συγκρούστηκε με φορτηγό και άρπαξε φωτιά» είπε ο υπεύθυνος της αστυνομίας της περιοχής.

Παρά το ότι η Αφρική διαθέτει ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, η Νότια Αφρική έχει ένα ρεκόρ θανάσιμων τροχαίων, κάτι που φαίνεται και από τα μέχρι τώρα στοιχεία, βάσει των οποίων 235 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία από την αρχή του έτους.