X

Δεκάδες άθικτες μούμιες εντοπίστηκαν στην Αίγυπτο (βίντεο)

Ο νεκρικός θάλαμος έκρυβε έναν ολόκληρο θησαυρό πιθανόν της ελληνορωμαϊκής περιόδου. Χαμόγελα και ελπίδα στην Αίγυπτο για τον τουρισμό.

Ant1news

Μια ολόκληρη νεκρόπολη με δεκάδες μούμιες και άλλους εντυπωσιακούς θησαυρούς έφερε στο «φως» μια ομάδα φοιτητών στην πόλη Minya, 250 χλμ νότια του Καΐρου.

Τουλάχιστον 17 άθικτες μούμιες, άψογα διατηρημένες, έχουν ήδη μεταφερθεί σε ειδικά εργαστήρια, ενώ το αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου ετοιμάζεται να δεχθεί πήλινες και πέτρινες σαρκοφάγους, χαραγμένους παπύρους και μικρά φέρετρα με οστά ζώων.

Τη νεκρόπολη εντόπισε, οκτώ μέτρα κάτω από το έδαφος, μια ομάδα φοιτητών του πανεπιστημίου του Καΐρου με τη χρήση ραντάρ. Οι μούμιες δεν έχουν ακόμη χρονολογηθεί αλλά πιστεύεται ότι ανήκουν στην ελληνορωμαϊκή περίοδο, σύμφωνα με τον Mohamed Hamza, Πρύτανη Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου.

Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά σπουδαίων ανακαλύψεων στην Αίγυπτο, η οποία αναμένεται να φέρει πίσω στη χώρα τους τουρίστες που δεν την επιλέγουν πλέον λόγω ταραχών.

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου περιγράφει μάλιστα την ανακάλυψη αυτή ως «μια χείρα βοηθείας» στη χώρα του, που αγωνίζεται για την ανάπτυξη του τουρισμού.