X

Αιγυπτιακές επιδρομές στη Λιβύη σε αντίποινα για την επίθεση εναντίον Χριστιανών (βίντεο)

Βομβαρδίστηκαν στρατόπεδα στη Ντέρνα, όπου το Κάιρο πιστεύει ότι εκπαιδεύτηκαν οι τζιχαντιστές που προκάλεσαν το μακελειό με τους 28 νεκρούς.

Ant1news

Αεροπορικές επιδρομές εναντίον στρατιωτικών βάσεων στη Λιβύη εξαπέλυσε η Αίγυπτος, ως αντίποινα για την επίθεση ενόπλων εναντίον λεωφορείου που μετέφερε Χριστιανούς Κόπτες στην επαρχία Μίνια.

Η Πολεμική Αεροπορία της Αιγύπτου εξαπέλυσε τουλάχιστον έξι επιδρομές εναντίον “στρατοπέδων εκπαίδευσης τρομοκρατών” στην Ντέρνα της ανατολικής Λιβύης, μετά την επίθεση με τους 28 νεκρούς που προκάλεσε σοκ στη διεθνή κοινή γνώμη.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ότι «η Αίγυπτος δεν θα διστάσει να πλήξει τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των τρομοκρατών παντού, στο έδαφός της και στο εξωτερικό». Παράλληλα, τόνισε ότι τα κράτη που στηρίζουν και χρηματοδοτούν την τρομοκρατία θα τιμωρηθούν.

Τον Φεβρουάριο του 2015 η Αίγυπτος εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον της οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος” στη Λιβύη μετά την προβολή ενός βίντεο που έδειχνε τον αποκεφαλισμό εκεί 21 Χριστιανών, στην πλειονότητά τους Αιγύπτιων Κοπτών.

Τραμπ: το αίμα των Χριστιανών πρέπει να σταματήσει να χύνεται

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι «το αίμα των χριστιανών πρέπει να σταματήσει να χύνεται», αναφερόμενος στην επίθεση εναντίον Κοπτών στην Αίγυπτο.

 

«Οι τρομοκράτες έχουν επιδοθεί σε έναν πόλεμο πολιτισμών και εναπόκειται σε όλους εκείνους που αναγνωρίζουν την αξία της ζωής να αντιμετωπίσουν και να νικήσουν αυτό το κακό» συμπλήρωσε.

«Πρέπει να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε» τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής, υπογράμμισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, διαβεβαιώνοντας ότι «η Αμερική θα σταθεί στο πλευρό του Προέδρου Αλ Σίσι και του αιγυπτιακού λαού».