X

Ένοπλη επίθεση σε τουρκικό εστιατόριο

Νεκροί και τραυματίες σε επίθεση ενόπλων σε τουρκικό εστιατόριο. Όμηροι στο εστιατόριο και νεκροί τζιχαντιστές.

Ant1news

Πάνω από 17 νεκροί και οκτώ τραυματίες σε επίθεση ενόπλων σε εστιατόριο στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντουγκού, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικοινωνιών Ρεμί Νταντζινού σε συνέντευξη τύπου σήμερα.

Οι ένοπλοι επιτέθηκαν σε τουρκικό εστιατόριο, το  Aziz Istanbul, προτού το περικυκλώσουν αστυνομικοί και χωροφύλακες της πολιτοφυλακής. Άγνωστος αριθμός ατόμων παραμένει εγκλωβισμένοι στο εστιατόριο, ενώ η Αστυνομία σκότωσε τρεις τζιχαντιστές.

Η Μπουρκίνα Φάσο, όπως και πολλές χώρες της Δυτικής Αφρικής, έχουν στοχοποιηθεί κατά καιρούς από τζιχαντιστικές οργανώσεις που δρουν σε όλο το μήκος της υποσαχάριας περιοχής της Σαχέλ. Οι περισσότερες επιθέσεις έχουν γίνει κατά μήκος του απομονωμένου βορεινού συνόρου της με το Μάλι, μια χώρα στην οποία έχουν οι ισλαμιστές μαχητές έχουν διαπράξει επιθέσεις των ισλαμιστών μαχητών για πάνω από δεκαετία.

Μια νέα συμμαχία τζιχαντιστικών οργανώσεων του Μάλι που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση όπου σκοτώθηκαν πέντε τουλάχιστον άτομα σε θέρετρο πολυτελείας στο Μάλι έξω από την πρωτεύουσα Μπαμακό δημοφιλές με Μαλινέζους που ζουν σε χώρες της Δύσης.