X

Εκατόμβη νεκρών από την επίθεση στη Σομαλία

Η πιο πολύνεκρη επίθεση των τελευταίων ετών στην αφρικανική χώρα, για την οποία δεν έχει αναλάβει καμία οργάνωση την ευθύνη, άφησε πίσω της εκατοντάδες νεκρούς.

Ant1news

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός της διπλής βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε το Σάββατο στο Μογκαντίσου, την πρωτεύουσα της Σομαλίας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε τουλάχιστον 300, ενώ οι τραυματίες είναι περίπου 300. O αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι.

Οι Αρχές έχουν κηρύξει τριήμερο πένθος.

Μεταξύ των νεκρών της επίθεσης που έγινε σε σημείο όπου στεγάζονται κυβερνητικά κτήρια και ξενοδοχεία, βρίσκονται και πέντε εθελοντές της Ερυθράς Ημισελήνου, καθώς και ένας εργαζόμενος στην ανθρωπιστική οργάνωση International Rescue Committee.

Την ευθύνη της επίθεσης δεν έχει αναλάβει κάποια οργάνωση, αλλά οι Αρχές θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι από πίσω της κρύβεται η Αλ Σεμπαάμπ, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη χώρα.

 

 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε την επίθεση στο Μογκαντίσου με μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα.

 

 

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδικάζουν με τον εντονότερο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση της 14ης Οκτωβρίου 2017 η οποία στοχοθέτησε πολίτες στο Μογκαντίσου της Σομαλίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση και εκφράζονται «συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στον λαό και στην κυβέρνηση της Σομαλίας».

 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σημείωσε ακόμη ότι «η τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και τις εκδηλώσεις της συνιστά μια από τις πιο σοβαρές απειλές για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια» και εξέφρασε την ευχή «οι δράστες, οι οργανωτές και οι υποστηρικτές» της επίθεσης να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.