X

Έκρηξη μέσα σε τζαμί στη Χερσόνησο του Σινά

Δεκάδες οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο. Ένοπλη ενέδρα μετά την έκρηξη βόμβας. Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε η Κυβέρνηση. ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες.

Ant1news

Αιματοχυσία σε τζαμί στην περιοχή Ελ-Αρίς στο βόρειο τμήμα της Χερσονήσου του Σινά, όπου σημειώθηκε έκρηξη την ώρα της προσευχής και ακολούθησε καταιγισμός πυροβολισμών από ενόπλους που είχαν περικυκλώσει το τέμενος.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων MENA μετέδωσε πως από την επίθεση σκοτώθηκαν 184 άνθρωποι, ενώ περισσότεροι από 125 τραυματίστηκαν.

Στην περιοχή επικράτησε πανικός, καθώς το τζαμί Αλ-Ράουντα ήταν γεμάτο από κόσμο για την προσευχή της Παρασκευής. Έντρομοι προσκυνητές προσπάθησαν να απομακρυνθούν, για να δεχθούν βροχή από σφαίρες από τους τρομοκράτες.

Η ιρανική τηλεόραση εξασφάλισε και μετέδωσε ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη στο τζαμί, όπου διακρίνεται ο πυκνός μαύρος καπνός να καλύπτει την περιοχή.

Τον γύρο του κόσμου, μέσω των social media, κάνουν πολύ σκληρές εικόνες.

 

 

 

 

Πρέπει να σημειωθεί ότι λίγη ώρα μετά την αποκάλυψη των διαστάσεων της τραγωδίας, η Κυβέρνηση της Αιγύπτου κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.

 

 

 

 

Οι Αιγυπτιακές Αρχές εκτιμούν ότι πίσω από την πολύνεκρη επίθεση βρίσκονται τζιχαντιστές του “Ισλαμικού Κράτους”.

Η Χερσόνησος του Σινά βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τον Οκτώβριο του 2014 όταν 33 Αιγύπτιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τρομοκρατική επίθεση.