X

Συντριβή αεροσκάφους με εκατοντάδες επιβάτες

Για "εκατόμβη νεκρών", κάνουν λόγο τα τοπικά ΜΜΕ, στην Αλγερία. Πληροφορίες για μόνο έναν επιζώντα. Δεύτερη πτώση αεροπλάνου στην Σερβία.

Ant1news

Συνετρίβη το πρωί της Τετάρτης αλγερινό στρατιωτικό αεροπλάνο τύπου Ilyushin IL76 στο αεροδρόμιο Μπουφαρικ της Αλγερίας, ενώ λίγη ώρα αργότερα έπεσε στρατιωτικό αεροπλάνο και στην Σερβία. 

Οι τελευταίες αναφορές απο την κρατική τηλεόραση της Αλγερίας, πυο αναμεταδίδει το Reuters, ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 251. 

Τα αίτια της συντριβής παραμένουν ακόμα άγνωστα, ενώ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων.

Πληροφορίες από τοπικά μέσα αναφέρουν ότι το αεροπλάνο, που κατέπεσε σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων απο την πρωτεύουσα της χώρας, Αλγέρι, μετέφερε περισσότερους απο 250 ανθρώπους. 

Σύμφωνα με το BBC, στο αεροπλάνο επέβαιναν 103 στρατιωτικοί με τις οικογένειές τους, ενώ φαίνεται να υπάρχει ένας επιζώντας, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών στο δημόσιο ραδιόφωνο.

Την ίδια ώρα, στην Σερβία οι πραγματογνώμονες αναζητούν τα αίτια της άλλης αεροπορικής τραγωδίας της ημέρας, μετά την πρώση στρατιωτικού αεροπλάνου.