X

Σοκάρει η καταγγελία ΜΚΟ για τη βύθιση σκάφους με πρόσφυγες από την Ακτοφυλακή της Λιβύης (βίντεο)

Ανατριχιαστικές εικόνες με τα άψυχα κορμιά μιας μάνας και ενός παιδιού που πνίγηκαν όταν βυθίστηκε το πλεούμενό τους.

Ant1news

Η ισπανική ΜΚΟ “Proactiva Open Arms” κατήγγειλε σήμερα ότι η λιβυκή ακτοφυλακή άφησε να πεθάνουν μια γυναίκα και ένα παιδί που επέβαιναν σε πλεούμενο το οποίο βυθίστηκε.

Συγκεκριμένα ο ιδρυτής της οργάνωσης, Όσκαρ Καμπς, κατήγγειλε πως η Ακτοφυλακή της Λιβύης διέσωσε, μεν, 158 ανθρώπους που κινδύνευαν να πνιγούν, αλλά «αυτό που δεν είπαν είναι ότι άφησαν στο πλεούμενο δυο γυναίκες και ένα μικρό παιδί, διότι δεν ήθελαν να επιβιβαστούν στα ταχύπλοα και στο τέλος βύθισαν το πλεούμενο».

Ο Καμπς έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα οπτικό υλικό, το οποίο κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Η ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση κατάφερε να φτάσει με σκάφος της στην περιοχή και να διασώσει τη μια από τις δυο γυναίκες. Η δεύτερη, όμως, και το μικρό παιδί, ήταν ήδη νεκροί.

Σήμερα, ο Ιταλός Υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, αναφέρθηκε στα δυο σκάφη της συγκεκριμένης ΜΚΟ, τα οποία επέστρεψαν στην κεντρική Μεσόγειο, τονίζοντας ότι «την Ιταλία θα την δουν μόνον σε καρτ ποστάλ». Αναφερόμενος εξάλλου στην καταγγελία της ισπανικής οργάνωσης, έσπευσε να συμπληρώσει πως «δεν είπε ποτέ ότι άνθρωποι που κινδυνεύουν να πνιγούν στη θάλασσα πρέπει να μένουν αβοήθητοι».