X

Ανασύρθηκε ζωντανός δύο ημέρες μετά το ναυάγιο στην Τανζανία

Δύτες του Πολεμικού Ναυτικού ανέσυραν έναν άνδρα από το αναποδογυρισμένο φεριμπότ…

Ant1news

Τους 218 έχουν φτάσει οι νεκροί από το ναυάγιο φεριμπότ στη λίμνη Βικτόρια στην Τανζανία, στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 300 άνθρωποι. Το φερι ναυάγησε την Πέμπτη μόλις λίγα μέτρα από την αποβάθρα στο Ουκερέουε, το μεγαλύτερο νησί της λίμνης που ανήκει στην Τανζανία.

Η επιχείρηση έρευνας-διάσωσης συνεχίζεται και το Σάββατο τέσσερις δύτες του Πολεμικού Ναυτικού άκουσαν ήχους που παρέπεμπαν σε ίχνη ζωής και κατόρθωσαν να ανασύρουν ζωντανό έναν άνδρα από το αναποδογυρισμένο MV Nyerere. 

Ο μηχανικός Αλφονς Τσαραχάνι επέζησε σ’ έναν θύλακο αέρος μέσα στο φέρΙ. Ο μηχανικός είχε κλειδωθεί σ’ ένα μικρό δωμάτιο μέσα στο πλοίο, αλλά σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η κατάστασή του είναι σοβαρή.

Τα πτώματα εξακολουθούν να επιπλέουν στην επιφάνεια της λίμνης γύρω από το ναυάγιο, ενώ έχει ξεκινήσει το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των θυμάτων από τους συγγενείς.

Ο υπουργός Υποδομών , Άιζακ Καμουέλουε, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έστειλε προηγμένο εξοπλισμό στην περιοχή για να βοηθήσει στην επιχείρηση διάσωσης.

Ο πρόεδρος της Τανζανίας, Τζον Μαγκουφούλι, διέταξε χθες (Παρασκευή) τη σύλληψη «όλων των υπευθύνων που εμπλέκονται στη διαχείριση του φέριμποτ».