X

Μακραίνει η λίστα των θυμάτων από το ναυάγιο στην Τανζανία

Λιγοστεύουν οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντυων. Η συγκλονιστική ιστορία του άνδρα που βρέθηκε ζωντανός δύο ημέρες μετά την ανατροπή του πλοίου.

Ant1news

Για τη μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία των τελευταίων δεκαετιών κάνει λόγο η κυβέρνηση της Τανζανίας, καθώς ο αριθμός των νεκρών από την ανατροπή του πλοιου στην λίμνη Βικτόρια, αυξήθηκε στους 224, ενώ οι διασώστες εκφράζουν την εκτίμηση ότι είναι αδύνατον να εντοπιστούν άλλοι διασωθέντες.

Το Σάββατο βρέθηκε ζωντανός ένας από τους ναυαγούς, δύο ημέρες μετά την τραγωδία στην Λίμνη Βικτόρια της Τανζανίας.

Ο άντρας είχε καταφέρει να βρει σημείο όπου υπήρχε αέρας και άντεξε όλο αυτό το διάστημα, χτυπώντας συνεχώς την ξύλινη επιφάνεια, έως ότου γίνει αντιληπτός από τα συνεργεία διάσωσης. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο διασωθέντας ήταν ένας από τους μηχανικούς του πλοίου, ο οποίος πρόλαβε και ασφάλισε την πόρτα στο μηχανοστάσιο και δεν επέτρεψε να κατακλυστεί ο χώρος από νερό.

 

Η λίστα των νεκρών δεν αποκλείεται να μεγαλώσει, ωστόσο όλα δείχνουν ότι η επιχείρηση διάσωσης σταματά και η προσοχή των αρμοδίων στρέφεται πλέον στην αναγνώριση των θυμάτων και στην καταμέτρηση όσων επέβαιναν στο πλοίο.