X

Ενέδρα θανάτου σε τουρίστες κοντά στις Πυραμίδες της Γκίζας (βίντεο)

4 νεκροί και 12 τραυματίες είναι ο απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης κατά τουριστικού λεωφορείου στο Κάιρο.

Ant1news

Τρεις Βιετναμέζοι τουρίστες και ο Αιγύπτιος ξεναγός τους σκοτώθηκαν όταν αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε καθώς το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν περνούσε από το σημείο όπου ήταν τοποθετημένος, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των πυραμίδων της Γκίζας.

Η πρώτη βομβιστική επίθεση εναντίον ξένων τουριστών στην Αίγυπτο από τον Ιούλιο του 2017 «προκάλεσε τον θάνατο τριών Βιετναμέζων τουριστών κι ενός ξεναγού αιγυπτιακής υπηκοότητας», ανέφερε ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα.

Η επίθεση, για την οποία δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης μέχρι στιγμής, προκάλεσε επίσης τους τραυματισμούς άλλων 12 ανθρώπων, ένδεκα τουριστών και του οδηγού του λεωφορείου.

Η έκρηξη έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στη συνοικία Αλ Μαριουτίγια της Γκίζας, στη νοτιοδυτική περιφέρεια του Καΐρου.

 

Συνοδευόμενος από τους Υπουργούς Υγείας και Τουρισμού, ο Πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Μουστάφα Μαντμπούλι, μίλησε μπροστά στις κάμερες για ένα «λυπηρό συμβάν», επισκεπτόμενος το νοσοκομείο Ελ Χάραμ, όπου διακομίστηκαν και νοσηλεύονται οι τραυματίες.

«Δεν υπάρχει ούτε μία χώρα, στην οποία να μην έχει εκδηλωθεί επίθεση», τόνισε ερωτηθείς σχετικά με τις συνέπειες που θα έχει η βομβιστική επίθεση για τον τουρισμό, τομέα-κλειδί για την οικονομία της Αιγύπτου.

 

Πρόκειται για την πρώτη επίθεση εναντίον τουριστών στην Αίγυπτο από τον Ιούλιο του 2017. Δύο ξένες γυναίκες είχαν τότε χάσει τη ζωή τους και άλλες τέσσερις είχαν τραυματιστεί τότε κατά την επίθεση με μαχαίρι σε πλαζ στο θέρετρο Χουργκάντα.