X

Φονική έκρηξη στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Καΐρου

Πολύνεκρη τραγωδία, με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Εικόνες φρίκης!

Ant1news

Συναγερμός σήμανε στο Κάιρο μετά την έκρηξη και την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που εισερχόταν στον σταθμό μία αμαξοστοιχία, προερχόμενη από την Αλεξάνδρεια.

Η εφημερίδα «Αλ Αχράμ», επικαλούμενη δήλωση της υπουργού Υγείας Χάλα Ζάγεντ, κάνει πλέον λόγο για 20 νεκρούς, μειώνοντας τον αριθμό των θυμάτων από τη σύγκρουση τρένου που προκάλεσε πυρκαγιά στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Καΐρου.

Προσθέτει πως οι τραυματίες είναι 43, ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση και πολλοί από αυτούς σοβαρά. Νωρίτερα η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα είχε κάνει λόγο για 25 νεκρούς.

Συγκλονίζουν οι πρώτες εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, μέσω των social media, στις οποίες διακρίνονται απανθρακωμένα πτώματα, τραυματισμένοι επιβάτες και πυκνοί καπνοί που έχουν καλύψει την περιοχή.

Δεκάδες ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στον σιδηροδρομικό σταθμό, προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες και να τους μεταφέρουν στα πλησιέστερα νοσοκομεία.

Στον απόηχο της πολύνεκρης τραγωδίας, ο Υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου, Χισάμ Αραφάτ, υπέβαλε την παραίτησή του, την οποία έκανε αμέσως δεκτή ο Πρωθυπουργός.